ARABIA SAUDITĂ ŞI GRECIA ORTODOXĂ

O geamie musulmană în Atena

Arabia Saudită este singura ţară care prin presiunile pe care le face de aproape 20 de ani sufocă efectiv guvernele de la Atena, insistând să se construiască în Grecia o geamie musulmană. Şi putem spune că aproape şi-a atins scopul, de vreme ce ultimele guverne de sub conducerea lui Gheorghios Papandreou au acordat musulmanilor un teren militar aparţinând Flotei Elene de Război din [cartierul] Votanikós pentru construirea unei geamii finanţate de statul elen.

În Grecia, guvernele, partidele, politicienii şi conducătorii noştri duhovniceşti se grăbesc să satisfacă toate cererile musulmanilor în numele Greciei multinaţionale şi multiculturale. Ce se petrece însă în Arabia Saudită? Conducerea politică a ţării, la începutul Ramadanului, a emis un comunicat prin care îi cheamă pe locuitorii nemusulmani ai ţării (în majoritate, oameni care muncesc în Arabia Saudită, dar sunt cetăţeni ai altor ţări) să respecte convingerile religioase ale musulmanilor şi, prin urmare, să nu mănânce, să nu bea şi să nu fumeze în spaţiile publice, inclusiv pe străzi sau la locurile de muncă. De asemenea, aceştia sunt datori să respecte simbolurile ţării, altfel, fie li se va anula permisiunea de a munci în Arabia, fie vor fi expulzaţi. Aceste lucruri sunt prevăzute prin decizia Ministerului de Interne al Arabiei Saudite.

În Grecia niciodată nu a existat o asemenea decizie pentru respectarea convingerilor religioase ale creştinilor ortodocşi. În Grecia, dimpotrivă, politicienii, conducătorii noştri duhovniceşti şi organizaţiile nonguvernamentale, în numele multietnismului şi al multiculturalismului, distrug Educaţia, modifică structura orei de religie şi Îl declară pe Hristos egal cu Buda sau Confucius, falsifică istoria, prigonesc Credinţa şi Biserica Ortodoxă şi cu ajutorul unora dintre Mitropoliţi reuşesc să distrugă şi limba textelor bisericeşti.

Arabia Saudită îşi apără tradiţiile religioase, câtă vreme conducătorii noştri politici şi duhovniceşti distrug tot ce este ortodox şi grecesc. Semnele timpurilor.

 G.Z.

 Orthódoxos Týpos, nr. 1938, 3 august 2013, p. 8.

Traducere Mihail Ilie(G.O.)

 

 

Anunțuri