manastire-siria-Maaloula[1]

Președintele Ortodox sirian Bashar al-Assad :

 Rusia a salvat întregul Orient Mijlociu.

Statuia Fecioarei Maria, spulberata de rebeli, a fost returnata Manastirii din Maaloula

 

23[1]

„Pentru a patra oară Rusia a respins prin veto rezoluția Consiliului de Securitate al ONU și a salvat nu numai Siria, dar și întregul Orient Mijlociu, menținând stabilitatea în lume și încetând hegemonia occidentală.

Meritul aparține președintelui rus, Vladimir Putin. El a reușit să înapoieze locul Rusiei în lume, încă mult mai important decât cel pe care l-a ocupat înainte URSS”, a declarat președintele sirian Bashar al-Assad în timpul întâlnirii cu vicepreședintele guvernului rus, Dmitri Rogozin de la Damasc.

images5OHZJH8F

Rusia și China au respins prin veto rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind Siria, care prevede transferul așa-numitului dosar sirian Curții Penale Internaționale
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_05_24/Assad-Rusia-a-salvat-intregul-Orient-Mijlociu-7861/

Siria: Statuia Fecioarei Maria, spulberata de rebeli, a fost returnata Manastirii din Maaloula

Conform agentiei Sana, armata a returnat, ieri, o statuie a Fecioarei Maria, pe care teroriștii o „spulberasera” (vezi video – ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)in Manastirea Sfântul Serghie și Bacchus din Maaloula.

Statuia a suferit daune semnificative in mâinile teroriștilor, atunci când acestia au ocupat orasul, înainte de a fi indepartati de către armata, la mijlocul lunii aprilie.

Ceremonia de returnare a statuii, care a fost restaurata, a avut loc în prezența unui număr de ofițeri din armată.

returnare-statuie-Maalaoula-Siria-2[1]

Parintele Maher Mansour a salutat eforturile armatei, împreună cu cele ale localnicilor, în operatiunea de returnare a statuii. Un comandant din armata siriană a declarat că personalul armatei a strans piesele statuii spulberate și, mai apoi, le-a ordonat.

Vechea mănăstire, care este si cea mai veche din zona, a suferit distrugeri pe scară largă în mâinile gruparilor teroriste

Sursa: http://www.lonews.ro/stiri/arhitectura-imobiliare/12466-statuia-fecioarei-maria-returnata-manastirii-din-maaloula.html#sthash.AX1L3CV3.dpuf

Anunțuri