465x0_1[1]

Un grup de creştini ortodocşi condamnă 

atacurile împotriva mitropolitului Vladimir

[Scandalul a inceput din partea mass-media cand Sinodul Mitropoliei din Republica Moldova a hotarat : „NU PEDERASTIEI, NU MOSCHEIELOR PROPUSE DE U.E. NU ECUMENISMULUI !!! B.O.M. se va subordona doar Patriarhiei Ruse” mai multe cititi aici →https://graiulortodox.wordpress.com/2014/09/10/bravo-moldovenilor-nu-u-e-nu-pederastiei-nu-moscheielor-b-o-m-se-va-subordona-doar-patriarhiei-ruse/]

-Conferință de presă video  la IPN- (mai jos)
29989[1]

Un grup de iniţiativă al creştinilor ortodocşi, susţinuţi de membrii Asociaţiei „Pro-Ortodoxia”, condamnă atacurile în mass-media la adresa Bisericii şi a Mitropolitului Chişinăului şi Întregii Moldove, IPS Vladimir. Într-o conferinţă de presă la IPN, părintele diacon Ghenadie Valuţa a spus că atacurile au început imediat după şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe din 3 septembrie, la care s-a votat o declaraţie de negare a legilor care subminează valorile creştine şi de condamnare a ingerinţei politicului în viaţa moral-religioasă.

Părintele Valuţa a menţionat că materialele publicate în presă despre averea Mitropolitului şi despre odihna sa la mare în compania unei femei „au fost rupte din context, prezentate tendenţios şi neobiectiv”.  „Este foarte clară în fotografia aceea idea unui grup de persoane. Nu trebuie de accentuat o presupusă intimitate, mai ales cu o rudă”, a spus părintele-diacon. În ceea ce priveşte averea Mitropolitului, Ghenadie Valuţa a declarat că Biserica este un stat religios în stat, iar Capul acesteia este firesc să aibă o reşedinţă pe măsură. Părintele a mai spus că maşina Mitropolitului „ e nouă, i-a dat-o un politician din alianţă, după cum ştiţi cu toţii foarte bine”.

„Acest atac, pus la cale de unele forţe homoeuropene, nu europene, sprijinite de unii politicieni din conducerea de vârf a republicii, au singurul scop de a determina Biserica să renunţe la lupta cu păcatul şi să rămână numai o Biserică în sutană şi cu etichetă, dar fără conţinut”, a declarat Ghenadie Valuţa. Acesta a adăugat că „nu Biserica se implică în viaţa politică sau economică”, ci politicul adoptă legi care afectează viaţa spiritual-religioasă a credincioşilor, referindu-se la Legea privind asigurarea egalităţii (Legea Antidiscriminare), care, potrivit părintelui, promovează toleranţa faţă de minorităţile sexuale.

Ghenadie Valuţa a mai spus că atacurile la adresa Mitropolitului sunt, de fapt, menite să slăbească întreaga Biserică. „Spune în scriptură: Batevoi păstorul şi se vorrisipi oile turmei. Sunt atacuri prin care se vede de la o poşta tendinţa de a înfricoşa, de a-l îngenunchea pe preşedintele Sinodului şi pe principalul conducător al Bisericii din Moldova, spre a se retrage sau a-şi închide gura şi a nu permite conceptului de luptă ortodoxă sau luptă duhovnicească să se realizeze conform învăţăturii biblice”.

Mihai Balica, membru al Asociaţiei „Pro-Ortodoxia”, a declarat că „oricât îl vor ataca pe Mitropolitul Vladimir unele surse dezinformatoare, noi îi vom sări în apărare pentru că el este păstorul nostru, el este cel care ne-a asculat şi noi vom fi gata să mai stăm luni întregi în cazul care drepturile noastre vor fi încălcate şi va fi promovat păcatul”. Alexandru, enoriaş, a adăugat că „noi, creştin-ortodocşii, ne vom apăra ţara cu orice preţ”, menţionând lipsa de reacţie a altor confesiuni creştine faţă de legile care subminează valorile creştine.

În ultimele zile, presa a mediatizat un material de investigaţie, potrivit căruia Mitropolitul Vladimir este fondator a două firme, administrator al încă unei firme, deţinător al unui apartament de lux, al unei case de vacanţă şi al unui hectar de pădure în Ialoveni, al unui imobil înregistrat pe numele unei femei, precum şi al unui automobil nou. Materialul a fost însoţit de fotografii în care Mitropolitul apare la mare în compania unei femei. Părintele Valuţa a menţionat că Mitropolitul va oferi mai multe informaţii cu privire la acuzaţiile care i-au fost aduse în presă la o conferinţă de presă pe care o va susţine duminică, 21 septembrie.

Sursa: http://pro-ortodoxia.blogspot.gr/2014/09/blog-post_17.html#more

Din conferință:
Ghenadie Văluţa, preşedinte,  Asociaţia  „Pro Ortodoxia”: «Sfinţii în general au fost păcătoşi. Dar ţineţi minte un lucru, un om are ispite  de la dânsul şi de la familie, dar un păstor de la toată lumea.Voi ştiţi când vine un om şi tu îl ajuţi cum mikiduţa îl chinuie pe părinte».Potrivit preşedintelui Asociaţiei „Pro Ortodoxia”, Ghenadie Văluţa,  materialele publicate  despre odihna  Mitropolitului  la mare în compania unei femei au fost rupte din context.
 
Ghenadie Văluţa, preşedinte,  Asociaţia  „Pro Ortodoxia: «Este foarte clar în acea fotografie că este un grup de persoane, nu trebuie de accentuat o presupunere, o presupusă intimitate, mai ales încă cu rude. Da, acolo sunt anumite lucruri cu semne de întrebare pe care nu pot să le explic».De asemenea, Văluţa a precizat  că atacurile la adresa Mitropolitului au, de fapt, o conotaţie politică. La baza acestora se află forţe homoeuropene sprijinite de politicieni. Menţionăm că duminică, Mitropolitul Vladimir va organiza o conferinţă, în cadrul căreia va face lumină privind atacurile defăimătoare aduse la adresa sa.
Conferinața video
un excelent discurs a Pr. Ghenadie Valuta 
Vrednic este!
ascultați cu atenție până la capăt

Atenție se vânează Mitropoliți!

(Investigație ZDG)

Mitropolitul Vladimir la mare cu o blondă

zdg-120914-5[1] Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, locuieşte într-o casă de milioane la câţiva km de Chişinău. Imobilul de lux este înregistrat pe numele unei femei, cu care ÎPS a fost inclusiv într-o vacanţă în Turcia, la mare, în anul 2012. 

Anul trecut, femeia, în vârstă de 47 de ani, care este proprietara a încă două apartamente, şi-a deschis o agenţie de pază, care oferă servicii de protecţie tuturor persoanelor interesate.

Cu o casă de vacanţă în pădure şi cu un apartament de lux, de 175 m.p. în proprietate la Chişinău, ÎPS Vladimir preferă să locuiască într-o casă de lux, aflată la 5 km de capitală, într-o zonă de vile numită „Bostancea”. Imobilul nu este înregistrat pe numele său, ci pe al unei femei. Terenul se află în gestiunea comunei Truşeni, nu departe de pământurile care aparţin de s. Nimoreni, Ialoveni.

1(827)[1]

Pe un site de socializare, Nelli Tcaciuc apare în mai multe imagini alături de ÎPS Vladimir. În una din ele, cel mai probabil făcută la ziua sa de naştere, mitropolitul o felicită, oferindu-i un cadou. Într-o altă poză, de grup, cei doi apar unul lângă altul. Nelli Tcaciuc şi mitropolitul Vladimir au fost şi într-o vacanţă împreună, în 2012, în Turcia, regiunea Kemer, fiind cazaţi împreună cu alte câteva persoane într-un hotel de cinci stele. Într-un album postat de Nelli Tcaciuc îl putem observa pe ÎPS în ipostaze mai puţin obişnuite, fără sutană, îmbrăcat lejer, pentru plajă. În una din imagini, cei doi sunt pe un vas, pe mare. ÎPS pare relaxat, îmbrăcat în pantaloni scurţi, camaşă albă, purtând ochelari de soare.

1(828)[1]

 

După postarea acestui articol, site-ul publicației „Ziarului de Garda” a fost blocat. Pe pagină sa de Facebook, directorul „Ziarului de Garda”, Alina Radu scrie că “un reprezentant al unei structuri a telefonat şi a ameninţat cu răfuială fizică un reporter pentru un articol în care nici măcar nu e vizat. Nu ai cui te plânge, nimeni nu te apară. Supravieţuirea e pe cont propriu. Doar spuneţi-mi dacă mai trebuie că ziare să existe, sau eliberăm locul pentru fiţuici de partid?”.

zdg-120914-4[1]

Sursa: zdg.md

Anunțuri