Prima pagină

Mitropolitul Pireasului despre Carduri. „Si acum ce facem?” Se va face înscrierea în guvernarea electronică, care ne introduce în statul lui Antihrist ? Problema Cardului de Sanatate

9 comentarii


 

Mitropolitul Pireasului despre Carduri. Si acum ce facem?

”Înainte de a se legifera cardul electronic al cetăţeanului, care va fi urmat de blestemata pecetluire, Biserica Ortodoxă, cea care drept ţine Cuvântul Adevărului, Mama şi hrănitoarea noastră, oare nu trebuie să rostească cuvântul Adevărului şi să dea îndrumări drepte fiilor ei?”

”Cu cea mai mare căldură vă rog, Prea Fericirea Voastră
şi Înalt Prea Sfinţiţi arhierei, nu ne lăsaţi fără răspuns”

Se  va face înscrierea în guvernarea electronică, care ne introduce în statul lui Antihrist ?

Problema Cardului de Sanatate

G.O:Acest articol este foarte lung. Necesita timp. Recomandam a fi listat.

Mitropolitul Serafim al Pireului: despre Cardul Cetăţeanului

Mitropolitul Serafim al Pireului:

GUVERNUL ELEN A ACHIZIŢIONAT DEJA
9 MILIOANE DE BULETINE ELECTRONICE

 Cititi si Buletinul oficial al Sfântului Munte Athos referitor la Cardul Cetățianului

https://graiulortodox.wordpress.com/2011/05/12/40-buletinul-oficial-al-sfantului-munte-athos-referitor-la-cardul-cetatianului/

Interviu acordat emisiunii de internet „Dialog” din cadrul AmenTV, realizat de Nikos Papahristou şi Antonios Triandafillou

•  Guvernul a achiziţionat deja 9 milioane de microprocesoare RFID (Cardul Cetăţeanului), depozitate la sediul  Unităţilor de Restabilire a Ordinii Publice din Kesariani (Atena).                                                                                                    
•   De ce au achiziţionat înainte de ratificarea legii?
• Aşa-numitul progres tehnologic şi aşa-numita deservire a populaţiei constituie un pericol maxim pentru personalitatea umană.

R(eporter): În urmă cu două săptămâni au atins punctul culminant protestele împotriva Cardului Cetăţeanului din partea organizaţiilor bisericeşti. Comisia preoţilor şi laicilor „Lupta împotriva Cardul Cetăţeanului” are binecuvântarea Înalt Preasfinţiei-Voastre. Binecuvântarea şi mesajul Înalt Preasfinţiei-Voastre au fost citite la manifestaţia de la Pedio Areos (27 martie 2011). În acelaşi timp însă Biserica Greciei a păstrat o poziţie mai neutră, aşteptând evoluţia lucrurilor.

M(itropolitul) S(erafim): Biserica Greciei este un organ oficial prin care se exprimă întregul Bisericii, administrează întreagă viaţă bisericească şi, desigur, are o responsabilitate mult mai mare decât un episcop izolat sau un om anume. Însă, v-o spun, aşa cum percep eu lucrurile, poziţia Bisericii este aceea pe care o exprimă şi creştinii care au protestat … […]

R: O precizare! Consideraţi că Biserica Greciei va trebui să organizeze şi ea adunări populare împotriva Cardului Cetăţeanului?

MS: Nu, nu consider că este corect acest lucru. Cred că este o măsură neadecvată, pentru că răstălmăcirile intenţionate [relative la acest eveniment] au furnizat material pentru presa dirijată şi pentru publicaţiile electronice. Spre exemplu, despre ultima manifestaţie [de protest împotriva Cardului Cetăţeanului] am avut informaţia că au participat 150 000 de oameni. În prezentările [din presă] însă se vorbea de 5000, să zicem, încă 1000-1500 în plus. […]
Ceea ce trebuie să facă Biserica este să spună poporului său care este realitatea.
În privinţa Cardului Cetăţeanului, nu mă refer acum la numărul fiarei, care desigur pentru toţi este cumplit şi respingător, dar care nu va fi vizibil în acest act provocator. Conţine, potrivit deosebit de importantei, nu păreri, ci judecăţi a profesorilor specialişti în informatică, conţine un sistem de microprocesoare al unei tehnologii foarte avansate RFID, care tehnologie, ce reuşeşte? Reuşeşte reprogramarea. Adică în Cardul Cetăţeanului sunt conţinute date, care sunt date personale sensibile, pe care le poţi re-programa, re-situa, re-crea, re-trata, dintr-alt loc, de la o rază de 30 de metri. Devii astfel obiect al unor procesări de date, fără ştiinţa ta, fără judecata ta.
Şi problema este că aceste date nu vor fi stocate într-un server din Grecia, ci într-un server central al Uniunii Europene. Şi se pune întrebarea cine este cel care va administra aceste date? Deci se alterează personalitatea umană. […]
Biserica nu poate lua poziţie în legătură cu aceasta dacă nu are în faţa ei cadrul legal respectiv. În acest moment, Ministrul de Interne, domnul Ragouzis …

R: Deci, Înalt Preasfinţiei-Voastre nu vă temeţi că acest card se corelează cu 666 şi cu toate celelalte?

MS: Nu cred că va exista la vedere [această legătură]. Acum, ce poate să survină în privinţa acestor lucruri, este altceva. Însă în acest moment, primordială, periculoasă este alterarea personalităţii umane, pentru a cărei libertate Biserica a dat râuri de sânge şi din acest motiv şi textele şi comunicatele Bisericii arată că [Biserica] are reţineri, că vede o confuzie, o perfidie şi, în sfârşit, ceva care nu este absolut limpede.
Voi spune şi altceva. Ştiu că Guvernul Elen – o spun şi să se înregistreze! – a contractat deja cu firma Toppan din Japonia, a achiziţionat deja 9 milioane de microprocesoare RFID. Sunt depozitate la sediul Unităţilor de Restabilire a Ordinii Publice (MAT) din Kesariani (Atena). Şi întreb: Cum a făcut [Guvernul Elen] acest contract şi achiziţionarea micriprocesoarelor înainte de ratificarea legii?

R: În microprocesoare nu au intrat încă datele personale.

MS: Nu, dar vedeţi însă acţiunea de pregătire sistematică, planul, că înainte de ratificarea legii, înainte de a deveni lege a statului, înainte de a trece prin Parlament …

R: Deci este hotărâre din oficiu.

MS: Exact, asta vreau să spun! Este o hotărâre din oficiu! Şi care este al doilea stadiu? Al doilea stadiu este să fie furate unele carduri […]. Veţi vedea acest lucru. Şi ne vor conduce apoi la implantare, prin care omul, din persoană va deveni, nu individ, va deveni număr, robot, va deveni masă socială. Implantarea este scopul.

R: Ce vreţi să spuneţi prin implantare?

MS: Înseamnă că RFID va deveni o capsulă, care deja a fost creată şi deja se foloseşte [la implantări] în America, în Israel şi în alte părţi şi se implantează sub piele. Şi despre această capsulă se poate considera că se identifică cu pecetluirea la care se referă Apocalipsă.

R: Să întreb ceva?

MS: Întrebaţi!

R: Reprogramarea, cum aţi spus, cum poate să mă afecteze pe mine ca persoană fizică?

MS: Dacă discutaţi cu profesori de informatică, aşa cum am avut marea binecuvântarea şi şansa să o fac, vă vor informa ce înseamnă acest lucru şi cât de uriaşe sunt posibilităţile reprogramării unui asemenea mecanism.

R: Adică, poate Antonios Triandafillou …

MS: Poate Antonios Triandafillou … Va lua datele dumneavoastră personale cutare X care este interesat şi apoi va introduce alte date personale şi va apărea că Antonios Triandafillou s-a însurat de 25 de ori, că are 500 milioane în cutare bancă, că are cutare şi cutare …. Acestea nu sunt lucruri simple, sunt colosale … şi trebuie să fim foarte atenţi.
Să vă spun o situaţie din Mitropolia Pireului, despre care nu ştiam nimic. Că sitemele electronice centrale ale Mitropoliei sunt înregistrate în New-York, în Londra şi în (insula) Kos. Şi abia acum am făcut demersurile necesare … Nu ştiam …

R: Adică pe internet?

MS: Da, exact. Şi acum făcut demersurile ca să avem un server asupra căruia să am controlul prin anumite coduri. Ar fi putut deci oricine să introducă acolo afirmaţii pe care eu nu le-am făcut şi dacă apoi eu nu aş putea dovedi contrariul … e de la sine înţeles!
Profesorul de drept constituţional, rectorul profesorilor de drept contituţional, domnul Gheorghios Kasimatis, a spus: „Aşa-numitul progres tehnologic şi aşa-numite deservire a populaţiei constituie un pericol maxim pentru personalitatea umană”.
Aşa se lansează maselor, că „veţi fi deserviţi, vă veţi face treburile etc”. Ne ascund însă realitatea din spatele acestora.

R: În acelaşi timp însă există cărţi de credit şi mii de alte …

MS: Acolo nu există însă date personale …

R: Cum nu există? Ştiu şi obiceiurile noastre de consum.

MS: Nu există date personale în sensul în care vor exista în Cardul Cetăţeanului.

R: Dar prin cărţile de credit se pot constata şi cumpărăturile pe care le face cineva.

MS: Acestea sunt foarte puţine în comparaţie cu multele şi serioasele date pe care le va conţine Cardul Cetăţeanului

  Mitropolitul Pireasului  in Romania  raspunde la problema actelor cu cip

Traducerea:
Intrebare: Care este viziunea Bisericii Greciei asupra problemei acteror de indentitate cu cip? Avand in vedere ca si Parintele Paisie Aghioritul si alti Parinti ne-au spus sa nu le luam.

Raspunsul Mitropolitului Serafim de Pireu: „Exista in aceasta tema o problematica dubla. Prima este problema libertatii care este cea mai scumpa bogatie a omului, si a doua este tema eshatologica ce are legatura cu venirea antihristului. Trebuie insa sa fim foarte atenti si sa nu avem incredere in “voci” diferite ci doar in ceea ce Biserica prin episcopi si prin preoti ne daruieste ca Adevar, pentru ca trebuie sa stim ca conditia prealabila fundamentala ca sa fim inaintea lui Dumnezeu VINOVATI in epoca lui antihrist, este sa conlucram cu el si cu organele lui pentru ca in Apocalipsa Sfantului Evanghelist Ioan se mentioneaza clar ca aceasta incizie 666, toti care o vor lua atunci, o vor lua cu voia lor libera, si toti care nu o vor lua nu vor avea puterea economica de a cumpara, nu vor avea drepturi cetatenesti, vor fi inafara lumii si a societatii. Sa nu credeti ca aceasta incizie (666) se va face in chip magic si ascuns pentru ca antihristul-diavolul si organele lui vor participarea in mod constient la lucrarea lor. Prin urmare, ca sa nu va obosesc, trebuie sa fim foarte atenti la aceste teme, sa nu incepem sa demonizam totul, dar in acelas timp sa nu acceptam totul fara discernamant si libertate. Pentru ca exista o incercare la nivel mondial de a distruge libertatea oamenilor, de aceea sa avem mare atenti la ceste subiecte. Multumesc.”

– rugamintea mea este pentru cunoscatorii de greaca sa traduca si ei, daca mai sunt suspiciuni in privinta traducerii.

 

ABORDARE TEOLOGICĂ A GUVERNĂRII ELECTRONICE

Comunicarea Părintelui Arhimandrit Sarandis Sarandos,

în cadrul conferinţei

GUVERNAREA ELECTRONICĂ ŞI DREPTURILE OMULUI,

organizată de Εστία Πατερικών Σπουδών (Vatra de Studii Patristice),

 sub egida Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Atena

pe data de 31 martie 2011

 prima parte : 36. Comunicarea domnului Hristos Papasotiriou, avocat al Curţii Supreme de Justiţie, în cadrul conferinţei GUVERNAREA ELECTRONICĂ ŞI DREPTURILE OMULUI, organizată de Εστία Πατερικών Σπουδών (Vatra de Studii Patristice), sub egida Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Atena pe data de 31 martie 2011

Arhimandritul Sarandis Sarandos este fiul duhovnicesc al sfântului părinte Efrem din Arizona si principalul organizator al conferintelor în colaborare cu  Mitropolia Pireasului.  (Patru au fost traduse deja de Graiul Ortodox si le puteti găsi  la Categorii Speciale pe banda dreaptă)

Guvernarea electronică: o nouă formă de guvernare a întregii lumi. Noua Ordine a lucrurilor acoperă cu viclenie sub această terminologie inedită dominaţia mondială a Noii Ere. “Proiectul de lege privind guvernarea electronică” se încadrează pe linia Legilor 1599/1986 referitoare la EKAM, 2472/1997 privind Tratatul Schengen şi 3655/2008 referitor la AMKA, linie legislativă care este astfel continuată cu consecvenţă.

Tratatul Schengen aprobat şi în ţara noastră este alcătuit dintr-un text extins de aproximativ 200 de pagini şi consemnează în detaliu exigenţele Noii Epoci, antrenează aplicaţiile cele mai moderne ale tehnologiei electronice, astfel încât, având în slujba ei informaţii de orice natură – sensibile şi non-sensibile –referitoare la cetăţeni, să îi înrobească în “spaţiul Schengen”, fără nici cea mai mică posibilitate de evadare.

Regimurile democratice, care până acum predominau în ţările civilizate, vădesc influenţa mentalităţii creştine care doreşte ca oamenii să trăiască în libertate. Omul, într-o societate creştină, se bucură de cinstea atribuită lui ca chip al lui Dumnezeu care înaintează către asemănarea cu El.

Potrivit învăţăturii Bisericii noastre omul a fost creat „după chipul şi după asemănarea” (Geneză 1, 26) lui Dumnezeu. Erminia Sfântului Ioan Damanschin este clasică: „expresia «după chipul» arată partea raţională şi autodeterminarea, în timp ce expresia «după asemănarea» arată asemănarea, pe cât este posibil, prin virtute”[1]. Acesta este motivul pentru care Marele Vasilie atrage atenţia: „Om eşti, singur între fiinţele vii plăsmuit de Dumnezeu”[2] şi Sfântul Grigorie de Nyssa, exclamă: „Acest lucru mare şi de preţ, omul!”[3]. Şi în altă parte tot el explică: „Dumnezeu, după firea Sa, este acel ceva pe care este cu putinţă să îl percepem ca bun; sau mai degrabă care se găseşte mai presus de orice bunătate concepută sau înţeleasă. Pentru nici un alt motiv nu creează viaţa umană decât pentru că este bun … Chipul desăvârşit al bunătăţii se vădeşte în aceea că la Facere a creat omul din nefiinţă (adică din inexistenţă) şi l-a aşezat încununare a bunătăţilor (fără să fie privat de vreun lucru, bogat în bunătăţi) … Într-adevăr, dacă dumnezeiescul este plinirea bunătăţilor, aceluia îi este chip omul, deci chipul are asemănarea arhetipului, a ceea ce este plin de tot binele”[4]. Atât de nebunească şi de suprafirească este iubirea lui Dumnezeu pentru om, aşa cum întăreşte şi Sfântul Nicolae Cabasila[5]!

Dar şi Sfântul Grigorie Theologul se pronunţă categoric: „Trebuia să se reverse binele şi să se răspândească, aşa încât să fie mai multe binefacerile – pentru că aceasta constituie dovada bunătăţii infinite”[6]. Şi continuă acelaşi sfânt: „Aşa a conceput şi a creat lumea cugetătoare (îngerii), lumea văzută şi la sfârşit pe om, din fire văzută şi nevăzută. L-a pus pe pământ ca a doua lume, măreţ în fericirea sa, ca pe un alt înger, ca închinător ambivalent, păzitor al creaţiei văzute şi preot al celei nevăzute, împărat al celor ce se găsesc pe pământ şi în acelaşi timp guvernat din cer, pământesc şi ceresc, trecător şi nemuritor, văzut şi gândit, aflându-se la mijloc între smerenie şi mărire, deopotrivă duh şi trup! … Fiinţă care locuieşte, e adevărat, pe pământ, dar trece într-o altă lume şi la sfârşitul tainei (omul) devine dumnezeu din dorul său de El (de Dumnezeu)”[7]. Tocmai de aceea exclamă cu uimire Sfântul Ioan Gură de Aur: „Nimic deci neînsemnat să nu îţi închipui despre animalul acesta cugetător, ci gândind la mărimea cinstei şi la bunăvoinţa Stăpânului faţă de el, uimeşte-te de nespusa iubire de oameni a Acestuia”[8].

Părinţii Bisericii spun că nu ajunge să se nască cineva biologic ca să se numească om, ci trebuie să aibă înlăuntrul său pe Duhul Sfânt. Într-adevăr, relaţia dintre suflet şi Sfântul Duh este precum relaţia dintre trup şi suflet. Sfântul Ioan Gură de Aur se referă la acest exemplu caracteristic, spunând că, la fel cum trupul moare atunci când îl părăseşte sufletul său, lipsit fiind de energia acestuia, „la fel şi sufletul moare atunci când îl lasă gol de energia Sa Duhul Sfânt”[9]. Când deci omul încetează să primească energia Duhului Sfânt pe care şi-o însuşeşte prin virtute, atunci pierde asemănarea, şi, cu toate că este creaţie cugetătoare care s-a plăsmuit „după chipul şi asemănarea” lui Dumnezeu, se integrează în rândul animalelor necuvântătoare (vezi Ps. 48, 13). „Acesta este deci om, cel care lucrează virtutea[10], afirmă gura de aur a Bisericii. Şi continuă: „Desigur, a avea cineva chip de om şi ochi şi nas şi gură şi obraji şi celelalte mădulare, acest lucru nu arată omul, deoarece acestea sunt mădulare ale trupului. Am putea să numim om pe acela care păstrează chipul omului. Şi ce este chipul omului? Partea sa cugetătore … A fi virtuos şi a se feri de cele rele şi a birui patimile iraţionale, a împlini cu credincioşie poruncile lui Dumnezeu, acesta este om”[11].

Aşa cum explică acelaşi sfânt, omul este stăpân al sinelui său şi al deciziilor sale, deoarece are privilegiul lui „a stăpâni”. „Liberi şi prin propria voinţă  suntem stăpâni”[12]. Suntem liberi şi suverani în voinţa noastră. „Şi lui Dumnezeu – subliniază cu emfază Marele Vasilie – nu Îi place ceea ce se întâmplă din constrângere, ci ceea ce se izbuteşte prin virtute. Virtutea se atinge prin voinţa liberă şi nu prin constrângere. Voinţa liberă depinde de «cele ale noastre». «Cele ale noastre» adică cele care depind de voinţa omului – constituie autodeterminarea”.[13]

Chipul lui Dumnezeu în om nu este doar logica, adică posibilitatea cunoaşterii binelui şi răului, ci şi libertatea alegerii. Astfel este înţeles [chipul lui Dumnezeu în om], pentru că Sfântul Nicolae Cabasila identifică autodeterminarea omului cu însuşi omul. „Este acelaşi lucru a spune că se pierde autodeterminarea cu a se pierde omul”[14]. Pe de altă parte Sfântul Maxim concluzionează: „Scoateţi autodeterminarea şi nici chip al lui Dumnezeu, nici suflet raţional şi cugetător [nu mai este] şi se va distruge efectiv firea noastră, deoarece nu este ceea ce trebuia să fie”[15].

Dacă creaţia din nefiinţă la fiinţă este lucrarea lui Dumnezeu, ridicarea de la materie la duh este lucrarea omului. Această înălţare liberă a creaţiei materiale în împărăţia spirituală este planul eshatologic al lui Dumnezeu. Este vorba de o a doua creaţie, desigur nu din nimic, deoarece nu este creaţie a fiinţei, ci creare din nou din materie în Împărăţie a lui Dumnezeu. A doua este lucrare a omului, „Eu am creat materia, tu împodobeşte dorinţa”[16], spune în acest sens Sfântul Ioan Gură de Aur. Exact din acest motiv Împărăţia lui Dumnezeu, deşi era după voinţa lui Dumnezeu, nu era un fapt săvârşit. Intervenea voinţa omului şi decizia se afla în libertatea omului, libertate care este dar dumnezeiesc. Întregul plan eshatologic al lui Dumnezeu rămânea în mâna omului şi în intenţia sa. Pur şi simplu omul a fost chemat să îl înfăptuiască.[17]

Theantropologia Bisericii noastre ne întăreşte faptul că numele de om corespunde unicităţii personalităţii noastre. Vechiul Testament nu menţionează doar numele primilor oameni, al lui Adam şi al Evei, ca personalităţi unice, stăpâni ai raiului, ci şi multe alte nume, care împreună constituie societatea „celor îndumnezeiţi după har” care se împărtăşesc cu Dumnezeul cel adevărat şi se umplu de har în această comuniune dumnezeiască cu El.

Dar şi cei mai slabi sau cei ce cad în păcat, dar care nu se ţin departe de El şi nu se leapădă de El, primesc buna Sa pronie, prea marea sa dragoste şi milostivire. Toţi cei pe care îi menţionează Vechiul Testament sunt purtători de nume. Şi cei buni şi cei mai puţin buni şi păcătoşii se bucură de nemărginita milostivire dumnezeiască, atâta timp cât continuă să Îl recunoască ca Tată creator şi aleargă în cele din urmă să primească iertarea Sa nemărginită. Un exemplu special este profetul-rege David, a cărui viaţă, după exemplara sa pocăinţa, a fost preţuită în chip de neînţeles de Atotbunul Dumnezeu. Este pildă de pocăinţă, adică de acceptare a iubirii lui Dumnezeu după căderea sa. Niciodată Dumnezeu Tatăl nu S-a arătat fără mărinimie şi fără demnitate faţă de creaţia Sa, ci totdeauna mărinimia lui Dumnezeu deschide drumuri de acces, discrete şi mântuitoare.

În ciuda tuturor acestora, doar din propria sa voie, omul, coroana creaţiei, a pierdut darul libertăţii dat de Dumnezeu, de care se bucura în rai. De aceea S-a întrupat Cuvântul lui Dumnezeu, a coborât pe pământ şi a dăruit iarăşi darul Său omului căzut. Ar fi putut sfatul Dumnezeului în Treime să-l îndrepteze altfel pe omul căzut, prin mijloace de corectare impuse de sus celui ce căzuse de la dragostea dumnezeiască. Dar a preferat să se răstignească El Însuşi în loc să îl răstignească pe copilul Său. (…)

Dacă Domnul nostru Iisus Hristos ar fi folosit alt mod spre îndreptarea făpturii Sale, în afara răstignirii Sale personale şi a coborârii Sale la Iad, ar fi fost transformată definitiv şi în profunzime întreaga personalitate a omului. Însă Domnul a preluat asupra personalităţii Sale atotdesăvârşite şi atotneprihănite întreaga traumă, rănile, fracturile şi molipsirea cu păcatul de toate tipurile, ca să nu fie atins, ca să nu fie lezat prin vreo intervenţie riscantă chipul lui Dumnezeu în om, (…).

În Noul Testament predomină smerenia, dragostea, libertatea, iertarea Domnului nostru faţă de toate făpturile Sale. Ajunge la culme dragostea Lui în libertate prin ofranda Sa jertfelnică faţă de neamul omenesc.

Nici unul dintre Părinţii Bisericii noastre, începând de la Sfinţii Apostoli, nicăieri şi niciodată, nu au folosit violenţa, constrângerea şi urmărirea, fie ea şi pedagogică, în scopul strângerii de credincioşi şi de acoliţi. În conştiinţele Apostolilor şi ale Părinţilor propovăduitori s-a întipărit adânc cuvântul Domnului: „Cel ce voieşte să vină după Mine …”.

Tratatul Schengen şi implicaţiile lui actuale având ca punct culminant proiectul de lege privind guvernarea electronică, alături de declaraţiile guvernamentale despre Cardul Cetăţeanului, se deosebeşte de mentalitatea creştină asupra libertăţii omului. Atâta timp cât fiecare persoană este considerată a priori suspectă, trebuie – în viziunea Tratatului Schengen – să se creeze un mecanism care să controleze toate actele şi toate activităţile omului şi astfel îl reduce pe om la nivelul de fiinţă animalo-biologică.

Proiectul de lege al guvernării electronice instituţionalizează teoretic, juridic (prin legea asupra guvernării electronice) şi social (prin Cardul Cetăţeanului), o noua viziune asupra omului. Îl consideră drept o unitate sau un număr, componentă a statului global, necunoscut între necunoscuţi, o maşină impersonală determinată, guvernată nu de Dumnezeul Atotbun şi Atotputernic, ci de stăpâni cunoscuţi-necunoscuţi care fac tot posibilul, chiar prin războaie criminale, să integreze în guvernarea globală toate neamurile.

Ceea ce se întâmplă acum prin guvernarea electronică este cea mai mare îndosariere a tuturor oamenilor din istoria universală. Se va înregistra orice depunere, orice retrage de bani, orice intrare sau ieşire, orice tranzacţie cu orice organism şi persoană şi nu se va radia nimic. Cei care refuză cardul vor fi excluşi de la diferitele tranzacţii. Dar şi cei care vor deţine cardul vor avea întreaga lor viaţă accesibilă oricui, deoarece majoritatea hackerilor, şi nu numai, pot sparge coduri şi pot afla totul, chiar şi cele mai neînsemnate venituri ale noastre, pentru că aşa-numita criză economică îi va sărăci şi mai mult pe cei mai săraci dintre noi. Toate vor fi cunoscute şi controlate de către putere. Avem deja cea mai amară experienţă a atitudinii puterii elene faţă de cetăţenii ei.

Se perverteşte istoria grecului, se mitraliază sfintele sale simboluri, sunt intimidaţi profesorii săi, se desfiinţează sărbătorile naţionale care sunt indestructibil legate de sărbătorile Bisericii. Sunt batjocorite organele de ordine, sunt insultaţi medicii. Expresii precum „împreună le-am mâncat” vădesc etosul alienat cu care puternicii zilei încearcă să ne molipsească în comportamentul nostru social, exterior, dar şi în sinele nostru cel mai profund, scandalizând bunăvoinţa şi demnitatea poporului grec din toate clasele sociale. Şi totuşi, poporul nostru, în ciuda grozăviilor pe care le suportă, se opune cu răbdare şi suferinţă demnă fanfaronadei oamenilor puterii.

Ce va întâmpla când se va fi definitivat e-guvernarea având în frunte guvernanţi străini ai Europei sau ai Americii sau alţii? În mod justificat, pe cele mai multe pagini de internet e-guvernarea este caracterizată drept închisoare electronică. Şi cel mai straniu este faptul că ni se cere consimţământul pentru a fi încarceraţi în ea. Adică de bunăvoie să acceptăm să dăm libertatea noastră, pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o, administratorilor, corectez, stăpânilor guvernării electronice! Acceptarea cardului cetăţeanului de către fiecare dintre noi va însemna ieşirea noastră de bunăvoie din libertatea dătătoare de viaţă a lui Dumnezeu şi autoîncarcerarea noastră în abominabila e-tiranie.

Citind cu atenţie proiectul de lege privitor la guvernarea electronică care a fost prezentat spre dezbatere de către Ministerul Internelor şi al Guvernării Electronice observăm următoarele:

Este alcătuit din 30 de articole în care nicăieri nu există denumirea statului elen. Se subînţelege prin această omisiune că este asimilat şi dispare nu doar numele, dar şi ipostasul statului elen, cu binecunoscuta sa cultură multiseculară şi cu tradiţia sa ortodoxă care străluceşte în toată lumea.

Dacă ţinem seama de declaraţia primului-ministru că „avem nevoie de guvernare globală şi repede” (we need global governance and fast), înţelegem că planurile guvernului urmăresc să devenim unul dintre primele state încorporate în statul organizat global.

La începtul unor articole există propoziţia: “Făcând abstracţie de reglementările speciale, această lege se aplică …”. Aceasta înseamnă că guvernul nu se obligă să nu adauge articole care vor limita mai mult libertatea omului, având ca scop supravegherea lui totală.

Aşa cum este redactat proiectul de lege, întregul cadru se aşează pe o bază opţională. Cu alte cuvinte, deşi cardul cetăţeanului prezintă unele avantaje, unii cetăţeni care nu vor dori să aibă de-a face cu rău-famatul număr [666] – despre care număr bănuim că la un moment dat se va adăuga în actul de identitate, dacă nu există deja! – nu vor fi trataţi la fel ca ceilalţi, care vor primi cardul. Chiar dacă vor avea dreptul să refuze cardul din motive de conştiinţă, diferenţa de tratare socială va exista. Prin urmare, pentru a se păstra „regulile antagonismului politicos”, sistemul în întregul său nu trebuie să conţină nici la vedere, nici în ascuns elemente care lezează conştiinţa religioasă a cuiva, de vreme ce există o mare lejeritate în alegerea numerelor (există şi alte posibilităţi în afară de 666).

Ca să funcţioneze această guvernare electronică, fiecare cetăţean, fiecare om, probabil la început în mod opţional, foarte curând însă obligatoriu, va trebui să primească cardul cetăţeanului. Microcipul cardului având o mare capacitate de a îngloba multe informaţii şi posibilitatea de a se interconecta cu toţi factorii şi cu toate serviciile publice, îl va „deservi” pe cetăţean în relaţiile şi în nevoile lui cu domeniul public, cu băncile şi cu mulţi alţi factori. În cadrul celor două dezbateri referitoare la „Cardul Cetăţeanului” şi la „proiectul de lege asupra guvernării electronice” pe care guvernul le-a organizat pe internet, acesta nu a oferit nici o caracteristică tehnică a cardului şi a microcipului. Prin urmare, nu putem face decât presupuneri. Microcipul poate fi de tehnologie RFID. Nu avem asigurarea că nu se va introduce rău famatul număr 666.

Numărul acesta este într-adevăr rău famat pentru noi, pentru că Apocalipsa lui Ioan, de Dumnezeu inspirată, ne avertizează asupra venirii lui Antihrist şi asupra codificării numelui său prin 666, numărul lui Antihrist. Noi, în calitate de creştini ortodocşi, nu dorim ca acest act de identitate care va fi unic pentru toate tranzacţiile noastre să fie pecetluit cu codul numelui lui Antihrist. Este cunoscut desigur din istorie că popoarele pe care le cucereau evreii erau obligate să plătească ca tribut suma de 666 de talanţi[18] de aur. 

Răposatul Părinte Epifanie Theodoropoulos s-a pronunţat fără ocolişuri asupra faptului că, indiferent dacă buletinul electronic [este vorba de cel propus în vremea sa] este pecetluit sau nu cu 666, vom spune NU şi de mii de ori NU acestui act, care corespunde actualului card al cetăţeanului, şi prin care omul este înregimentat în închisoarea electronică mondială.

Niciodată Biserica Ortodoxă a Greciei nu a refuzat utilizarea tehnologiei digitale. Toate serviciile Sfântului Sinod, ale Sfintelor Mitropolii, ale Sfintelor Mănăstiri şi ale parohiilor folosesc bunurile acestei tehnologii. Suntem însă întru totul împotriva guvernării electronice, aşa cum aceasta se organizează astăzi, urmărind să ne înregimenteze pe toţi, clerici şi laici, monahi şi monahii, în statul antihristic mondial. Suntem împotriva desfiinţării libertăţii noastre de Dumnezeu dăruite.

Sfântul Sinod al Bisericii Greciei nu s-a exprimat încă asupra acestei mari teme care ni se pune înainte. La Sfintele Sinoade, cei mai duhovniceşti dintre Părinţi nu se grăbeau să se pronunţe. Cei mai tineri care cunoşteau profunzimea duhovnicească şi înţelepciunea Ierarhilor bătrâni îi încurajau să vorbească. Aceia tăceau pentru că discernământul tăcerii şi al smereniei în Hristos le dicta să aştepte o mai directă revelaţie a Iluminării dumnezeieşti. Dar şi în Evanghelia după Ioan ne-am minunat de măreţia tăcerii lui Iisus în faţa tăvălugului puterii lumeşti a lui Pilat. Nu ar fi putut Domnul să zdrobească toate calomniile împotriva Lui şi să aducă legiuni ale puterilor cereşti pentru perfecta Sa protecţie? Dar Iisus a tăcut! Prin tăcerea Sa, prin martiriul Său şi prin dumnezeiasca Sa moarte a călcat moartea şi Înviat din morţi a înviat împreună cu El întregul neam omenesc. Nouă nu ne rămâne decât să urmăm aşa cum se cuvine atitudinea Sale faţă de marile probleme care ni se pun înainte. Încă de la începutul acestei lupte, de la începutul acestei crize care ni se impune cu forţa, am propus tuturor fraţilor şi surorilor să folosim sfântul metanier şi spunând rugăciunea lui Iisus să dobândim rezistenţă şi răbdare de diamant întru Hristos, asemenea tuturor Sfinţilor recunoscuţi ai Bisericii noastre. Exact acelaşi lucru ne cerea tuturor Sfântul contemporan, de Dumnezeu luminat, Părintele Paisie. Spune în acest sens: „Pentru noi este o mare ocazie, greutăţile, martiriul sunt praznic. Să fiţi cu Hristos, să trăiţi după poruncile Lui şi să vă rugaţi, ca să aveţi puteri dumnezeieşti şi să puteţi face faţă greutăţilor. Să lăsaţi patimile, ca să vină harul dumnezeiesc. Ceea ce va ajuta mult este să intre înlăuntrul nostru neliniştea cea bună: unde ne aflăm, ce vom întâlni, să luăm măsurile cuvenite şi să ne pregătim. Viaţa noastră să fie mai cumpătată. Să trăim mai duhovniceşte. Să fim mai iubitori, să îi ajutăm pe cei în suferinţe, pe cei săraci, cu dragoste, cu durere şi cu bunătate. Să ne rugăm, ca să iasă oameni buni”.

Mulţi ne întreabă aproape în fiecare zi: Dar ce vom face dacă nu luăm cardul cetăţeanului, cum vom trăi şi noi şi copiii noştri? Răspunsul nostru smerit este: mai avem încă timp. Fiecare zi care trece peste problemele şi luptele crizei să fie o zi unică, sfântă, desăvârşită, paşnică, pe cât cu putinţă fără de păcat, plină de lucrare, de slujire, de iubire de fraţi şi de rugăciune şi în restul de timp al vieţii noastre va arăta, va vorbi, va face minuni Domnul. Sfânta noastră Ortodoxie este plină de strălucite minuni ale martiriului şi ale mărturisirii şi ale biruinţei Mielului Înjunghiat.

Sfântul Sinod s-a pronunţat asupra Sfinţeniei Sfântului Nectarie la 40 de ani de la adormirea sa. Din 1920 până în 1960, în tot acest interval de timp, evlavia nestăvilită a poporului creştin s-a vădit prin construirea de prea frumoase biserici [închinate Sfântului Nectarie] şi prin zugrăvirea de icoane ale Sfântului. Toate acestea erau în afara Bisericii?

Patruzeci şi mai bine de mitropoliţi, 60 000 de cetăţeni care au semnat deja pe internet şi câţi alţii încă, s-au convins de seriozitatea temei guvernării electronice şi a cardului cetăţeanului.

De aici încolo, fiecare dintre noi are responsabilitatea sa personală faţă de alegerea sa. „Fiecare mieluşel este atârnat de picioruşul său”, spune în acest sens poporul nostru.

Totuşi, răspunderea noastră şi ca greci, şi ca ortodocşi este inimaginabilă, dacă ne gândim că decizia noastră, atât cea personală, cât şi cea colectivă, va afecta toate celelalte popoare care şi acestea la rândul lor sunt silite să se încarcereze în închisoarea electronică mondială.

Eu personal ameţesc când mă gândesc că, dând înapoi la presiunile tiraniei globale, îi lăsăm fără apărare pe copii noştri şi generaţiile viitoare, în mrejele stăpânilor guvernării electronice, ai închisorii electronice.

Domnul să ne ajute pe toţi, pentru rugăciunile Părinţilor noştri, să luăm decizia cea mai plină de discernământ în Hristos, şi pentru noi, şi pentru copiii noştri.

… Încheiem încununând cuvântul nostru cu prea scumpele cuvinte ale Părintelui Paisie Aghioritul:

„Bunul Dumnezeu pe toate le va rândui în cel mai bun chip, dar e nevoie de multă răbdare şi atenţie, pentru că de multe ori, grăbindu-se oamenii să descurce ghemurile, mai mult le încurcă. Domnul le descurcă prin răbdare. Nu o să ajungă departe această situaţie. Dumnezeu va lua mătura în mâini! Prin 1860, pentru că era la Sfântul Munte mulţime multă de armată turcească, pentru o vreme nu rămăsese în Mănăstirea Iviron nici un monah. Plecaseră părinţii, unii cu sfintele moaşte, alţii ca să ajute Revoluţiei [de eliberare de sub turci, n.tr.]. Venea la mănăstire doar un monah de departe care aprindea candelele şi mătura. Înăuntrul mănăstirii şi în afara acesteia era armată turcească şi acest amărât mătura şi spunea: «Preasfânta mea, ce se va întâmpla cu această situaţie?». O dată când se ruga cu durere la Preasfânta vede că se apropie o femeie – era Preasfânta – care strălucea şi faţa ei radia de lumină. Îi ia mătura din mâini şi îi spune: «Tu nu ştii să mături bine. Eu voi mătura.» Şi începe să măture. Apoi a dispărut din biserică. În trei zile au plecat toţi turcii. Îi alungase Maica Domnului.”

Traducere Mihail Ilie (G.O.) Graiul Ortodox


Se face înscrierea în guvernarea electronică, care ne introduce în statul lui Antihrist

Problema Cardului de Sanatate

… cere Arhimandritul Sarandis Sarandos preşedintelui Sinodului Permanent, Arhiepiscopului Atenei Ieronim, printr-un memoriu amănunţit. Poziţia trebuie să se ia înainte de legiferarea cardului electronic al cetăţeanului, care va fi însoţit de blestemata pecetluire a Apocalipsei.

Arhimandritul Sarandis Sarandos, cunoscut părinte duhovnicesc în toată Grecia pentru lucrarea sa duhovnicească şi scriitoricească, dar şi prin emisiunile sale radiofonice bisericeşti, a trimis Preşedintelui Sinodului Permanent, Ieronim, un memoriu în care atrage atenţia că la porunca Noii Epoci Grecia intră în “guvernarea electronică”. În acest cadru, cetăţenii şi credincioşii ortodocşi vor fi înzestraţi, aşa cum au anunţat primul ministru şi ministrul de interne, cu cardul electronic al cetăţeanului, care slujeşte statul Antihristului ca “instrument” al “guvernării electronice”. În argumentatul său memoriu, îl cheamă pe Arhiepiscop şi Ierarhia să ia poziţie înainte de consacrarea “cardului cetăţeanului” în care vor fi conţinute date de-a dreptul neverosimile (clasificate) despre persoana noastră, demers care va conduce la impunerea blestematei pecetluiri, care va urma cardului. Părintele Sarandis Sarandos atrage atenţia că capii Bisericii sunt datori să ia atitudine ca unii ce îndrumă poporul credincios şi clerul cinstit. Înştiinţează că, în cazul în care se vor impune simbolurile lui Antihrist, el nu le va accepta.

Memoriul

Textul complet al memoriului este următorul:

Către Prea Fericitul Arhiepiscop al Atenei şi întregii Grecii, Ieronim, Preşedinte al Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, către Înalt Prea Sfinţiţii şi Prea Sfinţiţii Arhierei ai Ierarhiei Bisericii Greciei, prin Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit al Kifisiei, Amarousios şi Oropos, Chiril[1]

Marousi 17-6-2010

Prea Fericirea Voastră, Înalt Prea Sfinţiile şi Prea Sfinţiile Voastre,

cu evlavie vă sărut dreapta.

Permiteţi-mi să vă răpesc vremea cu o temă deloc lipsită de importanţă.

Deoarece poporul nostru întreabă, cu smerenie consider că trebuie să ne ocupăm serios cu o problemă care deja a început prin AMKA[2] şi continuă cu procedurile de decretare a cardului cetăţeanului.

Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a susţinut în trecutul recent (23-10-2009, la a treia şedinţă a Sinodului Permanent pe luna octombrie)[3] că s-a ocupat cu tema AMKA.  A publicat a scurtă înştiinţare că AMKA este un simplu număr necesar şi nu se pune în pericol mântuirea noastră prin primirea şi folosirea acestui număr.

Ceva mai înainte, pe 17 iulie 2009, scrisesem adresându-ne Prea Fericirii Voastre că AMKA consacrat prin Legea 3655/2008, nr. 153, în acord cu viziunea Condiţiei Schengen, ne obligă să primim Cardul de Sănătate, în timp ce concomitent ne ameninţă cu excluderea pe toată viaţa şi din toate activităţile ei, dacă nu o primim.

În paralel am analizat modul în care a fost creat AMKA care înlătură certificatul de botez, numele pe care l-am primit prin Taina botezului şi ne numerotează, pentru că Noua Epocă nu ne recunoaşte ca persoane – cum să ştie acest lucru! –, ci ca unităţi aritmetice impersonale.

Acum, cei care nu am primit şi nu folosim AMKA  – şi nu suntem puţini – suntem nevoiţi să ne plătim medicamentele, fiind excluşi treptat de la toate posibilităţile de asigurare, pentru care am plătit din destul bani peste patruzeci de ani.

Însă evoluţiile lucrurilor sunt năvalnice.

Ascultându-l pe primul ministru cum îşi susţine declaraţiile programatice, în afară de invitaţia cetăţenilor de a lua parte la efortul de ieşire din criză şi la direcţiile generale de guvernare în segmentele vitale ale vieţii publice, am fost atenţi la importanţa pe care a dat-o „Cardului electronic de sănătate” ca „instrument” de bază în reuşita „guvernării electronice”. În următoarele sale interviuri vorbeşte despre Cardul electronic al Cetăţeanului.

Primul ministru afirmă că în Cardul Cetăţeanului prin care se vor interconecta electronic şi toate serviciile publice, se vor încorpora A.Φ.Μ. (Numărul de Înregistrare Fiscală), AMKA, numărul electoral, paşaportul, permisul auto, cardul pentru taxele de trecere (pe autostradă, pod etc), actul de înregistrare la primărie, dar şi date care au legătură cu sănătatea (dosarul medical electronic), aşa încât cetăţeanul să poată fi deservit oriunde şi fără birocraţie. De asemenea, în viitor se plănuieşte să se integreze şi „semnătura” electronică a cetăţenilor. Conform diagramei de timp stabilite, scopul este să se voteze în această vară şi în 2011 să se activeze „cardul inteligent”, câtă vreme nu este exclus ca pentru emigranţi să se aplice mai curând, de vreme ce există instrucţiunile europene de rigoare.

Am prezentat de multe ori poziţia noastră, că, adică, preocuparea principală a „Noii Epoci” este exact definitivarea infrastructurilor „guvernării electronice”. Desigur, utilizarea extrem de largă şi internaţională a acestui termen constituie un eufemism şi o mască, pentru că în esenţă este vorba de o dictatură electronică şi de o tiranie internaţională electronică. Scopul este minimalizarea reacţiilor populare de împotrivire, „adormirea” conştiinţelor şi educarea în secularizare şi materialismul-atomismul al acesteia.

AMKA şi Cardul de Asigurare Socială  care au fost legiferate de guvernul precedent reprezintă elementele de bază necesare pentru organizarea „guvernării electronice” internaţionale, de dragul căreia guvernul actual a înfiinţat şi un minister de rigoare. Ceea ce transpare din declaraţiile programatice ale primului ministru este intenţia de emitere a unei nou act de identitate, care, aşa cum a menţionat, se va numi „cardul electronic de sănătate” şi va fi suficient de dotat cu o asemenea tehnologie, încât să poată fi folosit în mod „interoperabil” în cadrele definitivării „guvernării electronice”. Este „limpede ca lumina zilei” că va exista un supra card care să înlocuiască foarte curând toate cardurile, buletinele, paşapoartele şi actele de identitate emise de poliţie. Numele lui definitiv va fi „cardul electronic al cetăţeanului”.

Acest card al cetăţeanului cu siguranţă, va circula şi în locul actelor de identitate electronice. Cancelarul Germaniei, Scröder, în 2000 propusese impunerea Cardului de Asigurare, tocmai pentru că Grecii se opun emiterii actelor de identitate electronice. Acest lucru este cât se poate de clar o încercare de a înşela poporul ortodox Grec, care din motivele sensibilităţii conştiinţei lor Ortodoxe nu doreşte emiterea şi acceptarea actelor de identitate electronice, nici, de asemenea, a cărţilor de asigurare, de vreme ce şi acestea substituie actele de identitate electronice.

Cercul desăvârşirii închisorii electronice, ale cărei temelii s-au pus deja prin Condiţia Schengen în urmă cu ani de zile, se va închide în scurt timp, după cum se prezintă lucrurile.

Deja guvernul se grăbeşte să ne încercuiască în această guvernare electronică dându-ne înainte de cardul cetăţeanului încă o carte electronică, care să ne „uşureze”, aşa cum se afirmă, ca să nu mai adunăm chitanţe de la diferitele cumpărături pe care le facem. Un nou „cod unic al clientului”, corelat cu sistemul digital EAN -13 va trimite datele cumpărăturilor noastre la fisc, ca să fim impozitaţi, fără să fim obligaţi să cerem şi să purtăm chitanţele la începutul anului economic, depunându-le odată cu declaraţia fiscală. Aşa însă cum s-a dovedit, atât tipul de codificare UPC-A, în Statele Unite şi Canada, cât şi EAN-13, în restul lumii, conţin numărul rău famat 666. De altfel, acest lucru a fost mărturisit şi de George Laurer, producătorul deja învechitului sistem UPC-A. În reprezentarea grafică de la nivelul inferior al codificării EAN-13 se deosebesc clar şi cu ochiul liber cele trei bare, la început-mijloc-sfârşit, care se descifrează în calculator ca 6-6-6.

Există cercetări ştiinţifice care demonstrează prezenţa în mod simbolic a numărului 666 în modelul EAN-13 pe baza căruia se va elibera „codul unic al clientului”.

Mai importante decât acestea sunt trei studii susţinute de Sfânta Mănăstire Grigoriu şi în special al treilea dintre acestea care poartă titlul „Codul liniar (BAR CODE) şi numărul 666. Studiul al treilea (23-6-97)”, Sfânta Mănăstire Grigoriu, Athos, 23 iunie 1997. La acest studiu colaborează ieromonahul Lukas şi monahul Prodromos, licenţiat în inginerie electronică. Părintele Prodromos foloseşte ştiiinţa sa tehnică şi o bogată bibliografie a unor cercetători străini ca să-şi argumenteze poziţia. Definitivând extrem de clar demonstraţia despre prezenţa lui 666 în EAN-13, încheie concluzionând cu următoarele afirmaţii foarte interesante.:

„Şi simpla folosire a actelor de identitate electronice este foarte periculoasă pentru libertatea persoanei umane, din cauza terifiantelor posibilităţi ale Informaticii. Încă şi în cazul în care n-ar exista 666 în actele de identitate, acceptarea lor înseamnă aderarea noastră la un sistem totalitar, care nu îl tratează pe om ca Chip al lui Dumnezeu, ci ca ‘subiect’ al datelor (Legea 2472/1997), care repede poate constitui obiect în mâna oligarhiei economice sau, ulterior, a lui Antihrist.

Folosirea lor însă va fi abominabilă, dacă se va corela într-un mod oarecare cu numărul 666. Nici un creştin care recunoaşte şi respectă mărturia Sfântului Ioan Evanghelistul din Apocalipsă nu poate să primească acest act de identitate care să conţină simbolul Antihristului.

Mulţi refuză să coreleze încă şi simboluri evidente ale lui 666 cu numărul care este semnalat în Apocalipsă, 666. Nu au însă dreptate. Pentru că nu doar existenţa, dar şi simpla suspiciune că un anume simbolism al lui 666 este posibil să se fi insinuat în vreun obiect determinant al identităţii persoanei este suficientă ca să îi convingă pe creştini să respingă imediat şi energic folosirea acestui obiect (adică a actului de identitate electronic).

Se impune o asemenea opoziţie energică, pentru că primirea numărului lui Antihrist înseamnă respingerea lui Hristos şi alăturarea cu diavolul. Acest lucru reiese din învăţătura Apocalipsei (14, 9-11), dar şi din experienţa Bisericii din timpurile Mucenicilor. Sfinţii Mucenici nu numai că nu negau pe Hristos prin cuvânt, dar nu îndurau nici simbolic să înfăptuiască vreo faptă idololatrică, pentru că acest lucru însemna pentru ei negarea lui Hristos.

Deşi s-a afirmat public că în noile acte de identitate nu se va folosi codul liniar de tip EAN-13 şi UPC-A, totuşi nimic nu se poate considera sigur.

În afară de aceasta, şi totalitarismul care se impune mondial de către oligarhia economică se corelează direct cu codul liniar, astfel încât să fie foarte posibilă împlinirea cuvântului Apocalipsei despre imposibilitatea de a realiza tranzacţii economice de către cei care nu au acces electronic la sistemul de tranzacţii impus …

Prin urmare, informarea la timp şi responsabilă a poporului constituie pentru prezent primul pas, aşa încât să ia poziţie în mod responsabil şi cunoscând consecinţele acesteia într-o temă atât de serioasă a credinţei sale şi a libertăţii lui personale” (pp. 26-27).

Neliniştea noastră duhovnicească se intensifică atunci când suntem informaţi că în România Ortodoxă vecină, foarte bătrânul părinte duhovnicesc sfânt Iustin Pârvu îi sfătuieşte pe Românii credincioşi să nu primească actul de identitate electronic. Să vedem un paragraf din textul pe care l-a adresat poporului pe 14 ianuarie 2009:

„Prin lege, prin ordonanţă de guvern, românii sânt obligaţi să se încadreze într’un plan de urmărire şi supraveghere la nivel naţional şi mondial, proiect care le răpeşte de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-şi pună pe paşapoartele, permisele auto şi pe orice act personal cipul biometric ce conţine amprenta digitală, imaginea facială şi toate datele personale.

Poate pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare şi stocare a datelor de identificare se ascunde o întreagă  dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bună voie îţi vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane.”[4]

După această pledoarie clară a sfântului Părinte Iustin, Sfântul Sinod al Bisericii României, în şedinţa din 25-2-2009 a luat decizia, întru totul de acord cu recomandările sfântului Părinte, considerând că din motive de conştiinţă religioasă credincioşii nu sunt obligaţi să primească paşapoartele biometrice.

Încă din trecut au exista multe mărturii că rău famatul număr 666 va exista în actele de identitate electronice sau în substitutele lor.

În mod semnificativ enumerăm mărturiile unor responsabili, care confirmă că există codul numeric 666 în actele de identitate electronice, ca să poată fi citite de către computerele online ale diferitelor servicii de stat. Periodicul ὈρθόδοξηΜαρτηρία (Mărturie Ortodoxă), fasciculul 107 publică câteva astfel de mărturii ale politicienilor şi jurnaliştilor din ţara noastră:

L. Papadimas (subsecretar de stat): a mărturisit foarte clar utilizarea rău famatului număr pentru necesităţile organizării computerizate: [Antenna – «ὥρατῆςἀλήθειας», „Ora adevărului”, de Pretenderis (în direct cu Înalt Prea Sfinţitul de Alexandropoleos, Antim), martie 1997].

Theodoros Pangalos (Ministru de Externe) la întrebarea ziaristului N. Hatzinicolaos, de ce nu schimbă 666, de vreme ce Biserica se opune, a răspuns: “Nu putem să îl schimbăm, pentru că vai de noi dacă ajungem la logica acestui număr, să ascultăm de o mână de oameni ciudaţi.” [Mega – «ἘνώπιοςἘνωπίῳ», „Faţă în faţă”, imediat după ratificarea Condiţiei Schengen].

Pavlos Sarlis (Europarlamentar al Noii Democraţii, apărător al Condiţiei Schengen): “666 va fi cuprins în actele de identitate electronice … Este simplu pentru orice guvernare să schimbe sistemul electronic şi să folosească alt sistem, care nu va cuprinde numărul 666, de vreme ce acesta este motivul respingerii care există la scară mai largă”. [Ἀπογευματινή, De după-amiază, 15-6-97, p. 24]

Ilias Papadopoulos (raportor al Condiţiei Schengen al PASOK) a răspuns la afirmaţia ieromonahului Hristodul că în actele de identitate electronice pe care le va acorda E.K.A.M.[5] este conţinut 666:  „Doresc să remarc faptul că părintele Hristodul este deosebit de pozitiv în discuţie, mi-a redat realităţile în ce priveşte 6666 … suntem însă în epoca informaticii şi puternic este statul care deţine cele mai multe informaţii, mai mult decât cel care deţine echipamente. Suntem deci obligaţi să intrăm în sistem, pentru că trebuie să vedem şi ce s-ar întâmpla dacă nu am intra”. (Ştirile SKAI, 10-6-1997)

Ioannis Loverdos (jurnalist): „Numărul 666 va exista pentru necesităţile organizării computerizate în noile acte electronice care se prevăd ca urmare a ratificării Condiţiei Schengen”. (Ziarul «Ἐπενδυτής», „Investitorul”, 14-6-97).

Gheorghios Pashalidis (Ministru, în numele Primului Ministru). Calmând comisia arhiereilor care l-a vizitat, a declarat despre această temă: „666 nu este ceva rău. Este pur şi simplu un număr înainte de 667 şi după 665!”. (Ziarul «Ἐλευθεροτυπία», „Libertatea Presei”, 11-6-97).

Hristos Nikolaidis (Jurnalist): „ …specialişti ai departamentului de programare a calculatoarelor electronice atrag atenţia că apariţia lui 666 în sistemele informatice este accidentală. Se referă concret la faptul că în codul linear nu apare unitar, ci prin apariţia figurativă a trei elemente de 6 (şase) în actul de identitate al fiecărui bun de consum. Forma pe care o poartă denumirea (6) este constituită din două linii, una subţire şi una mai lată şi se repetă la început, la mijloc şi la sfârşitul codului …” (Ziarul «Ἀγγελιοφόρος», „Mesagerul”, Marţi, 17-7-97).

Ilias Papadopoulos (Raportorul Condiţiei Schengen). „Ar fi păcat ca o societate de drept cum este ţara noastră, care acceptă să se facă auzite toate vocile, să se retragă şi să fie afectată de o minoritate neînsemnată care doreşte să ne impună un număr, pentru că aşa consideră.” (Televiziunea de stat ET3, emisiunea «Ἀνιχνεύσεις», „Investigaţii”).

De ce cu atâta insistenţă sunt blocaţi oamenii Noii Epoci, cunoscuţi sau nu, pe acest număr, unic pentru ei, rău famat pentru noi? Dacă calculatoarele au nevoie de un număr de cod de trei cifre ca să funcţioneze şi să se conecteze interguvernamental, noi, ca creştini, dacă ne-am pune de acord în privinţa celorlalte chestiuni ale guvernării electronice, am prefera numerele de tip 999. Cine sunt blocaţii? Creştinii care se opun unui singur număr şi acceptă numerele de tip 999 sau new-age-iştii care insistă doar asupra satanicului 666 şi nu acceptă pleiada numerelor de tip 999?

Omul plini de patimi şi perfid al Noii Epoci se descoperă în întregul spectru al crizei confecţionate. Toţi cetăţenii sunt serios constrânşi de problemele economice, în timp ce, paralel, atârnă deasupra capetelor noastre cardul cetăţeanului. Noua Epocă precipită demersurile, pentru ca în final să fie acceptată pecetea lui Antihrist …

Se vede deci că şi în cardul cetăţeanului, dar şi în cipul care în viitor se va implanta în trupul nostru va fi conţinut numărul rău famat al lui Antihrist, 666, care se va implanta în trupul nostru. Deja în Statele Unite prin lege se promovează, invocându-se motive de sănătate, mai întâi înregistrarea tuturor datelor medicale ale cetăţenilor şi apoi implantarea microcipului în mână (Healthcare Bill HR 3200/pp 1001-1008), faţă de care însă există multe reacţii de refuz şi cetăţenii apelează la justiţie.

Ultimele evoluţii şi precipitarea guvernului pentru urgentarea de la 1 Mai 2010 a definitivării detaliilor pentru emiterea cardului cetăţeanului, confirmă opiniile noastre.

Concret, miercuri 21 aprilie 2010, a avut loc consfătuirea de la Palatul Maxim la care a participat primul ministru, miniştri competenţi, precum şi secretari generali şi speciali. Primul ministru a cerut să se urgenteze începând cu 1 mai şi să înceapă lucrările comisiilor care vor examina:

 • interoperabilitatea datelor de înregistrare naţională ale cetăţenilor.
 • crearea unui cadru legal adecvat.
 • crearea şi pregătirea infrastructurilor de susţinere necesare.
 • alegerea devizelor tehnice care vor fi în acord cu normele europene, astfel încât să fie asigurată interoperabilitatea cardului în cadrul Uniunii Europene (declaraţia Miniştrilor despre Administraţia Electronică).

Emiterea cardurilor cetăţeanului va avea loc în două faze:

a)      de la 18 ani în sus şi

b)     de la 12 până la 18 ani.

Cheltuiala va fi acoperită din veniturile publice ale ΕΣΠΑ[6] şi anume din programele de management „Reformă administrativă” şi „Convergenţă digitală”. Fiecare cetăţean va participa la cheltuială cu 5 euro.

La sfârşit de tot să arate bine-intenţionaţii parlamentari ortodocşi aleşi de poporul nostru şi conducătorii lor buna lor dispoziţie sufletească faţă de creştinii ortodocşi conştienţi, care cu siguranţă vor refuza să primească şi să folosească Cardul electronic al Cetăţeanului. De ce doar o mână de martori ai lui Iehova, îndrumaţi desigur de organizarea lor din străinătate cu scopuri obscure şi antinaţionale, sunt exceptaţi de la principala noastră obligaţie, apărarea patriei (prin serviciul militar)?

Trei milioane şi mai bine din poporul Grec s-a opus prin semnătură unei teme de mai mică importanţă, anume ştergerea apartenenţei religioase din actele de identitate, o problemă a simplei lipse a mărturisirii. Pentru un motiv major se ridică conştiinţa multor Ortodocşi, datorită cardului cetăţeanului care conţine 666 şi înseamnă negarea lui Hristos şi înrolarea la Antihrist. Vor fi privaţi Ortodocşii de dreptul invocării motivelor conştiinţei religioase? Nu ar trebui să li se acorde o soluţie legală alternativă?

De asemenea, de privilegii deosebite în societatea Ortodoxă Grecească se bucură musulmanii din Tracia, Evreii şi Romano-Catolicii în Grecia. Nu pot deci atât reprezentanţii Greci în parlamentul unicameral, cât şi străinii să arate o minimă toleranţă faţă de credincioşii Greci care vor refuza Cardul Cetăţeanului? Vor fi exterminaţi cu amabilitatea tacită a new-age-iştilor, şi ai noştri şi străini?

„Deja Asociaţia Avocaţilor din Atena, prin comisiile sale ştiinţifice, examinează compatibilitatea dispoziţiilor Memoriului către Constituţie, Condiţiile europene şi ΕΣΔΑ[7], şi dacă reducerile drepturilor publice sunt compatibile cu drepturile sociale legitime, cu protecţia constituţională şi supralegislativă care sunt decretate prin aceste texte” (Ziarul «Καθημερινή», „Cotidianul”, 27-06-10, p. 26, articolul domnului Dimitrios H. Paxinos, Preşedintele Asociaţiei Avocaţilor din Atena). În cadrul reducerii drepturilor sociale nu intră, de la sine înţeles, şi problematizările noastre din jurul temelor pe care le abordăm?

Concluzii – Propuneri

1. Sfântul Sinod al Bisericii Greciei nu ar trebui doar să citeze tema cardului cetăţeanului într-o comisie oarecare, de exemplu în comisia problemelor canonice, ca să ne spună din nou că nu se primejduieşte mântuirea sufletului nostru.

2. Niciodată Biserica Ortodoxă a Greciei nu a fost negativă în utilizarea tehnologiei digitale. Toate serviciile Sfântului Sinod, ale Sfintelor Mitropolii, ale Sfintelor Mănăstiri şi Enorii folosesc avantajele acestei tehnologii. Suntem însă întru totul împotriva guvernării electronice, aşa cum se organizează ea astăzi, astfel încât să ne încadreze pe toţi, clerici şi laici, monahi şi monahii în statul mondial antihristic, suntem împotriva desfiinţării darului dat de Dumnezeu al libertăţii noastre.

3. Guvernarea Mondială nu doreşte să lase nimic în mâinile „întâmplării”, adică ale lui Dumnezeu, după credinţa Ortodoxă. Persoana umană ca chip al lui Dumnezeu va trebui să dispară, aşa încât omul tăiat de voie – de nevoie de la ajutorul dătător de viaţă şi de la sprijinul Dumnezeului în Treime, să devină un „prost fericit” util în închisoarea mondială şi, când va muri, încă o bucată de carne pentru incinerare … Grecul va fi pecetluit şi înlănţuit prin armele economiei şi ale tehnologiei digitale, aşa încât să nu mai primejduiască în viitor sistemul cu concepţiile sale ortodoxe „anarhiste”.

4. Cardul cetăţeanului nu va fi un simplu număr util. Cipul conţinut în el va asigura posibilitatea accesului la toate activităţile vieţii sociale.

5. Fără AMKA, dar mai ales fără cardul de asigurare şi, mai mult, fără cardul electronic al cetăţeanului, acesta nu va putea să aibă asigurare, nu va putea să fie plătit, să plătească şi să facă schimburi comerciale cu ceilalţi oameni şi cu diferiţii agenţi, fără acest card nu va avea drepturi niciunde. Este cât se poate de clară similitudinea consecinţelor pentru cei care vor refuza să folosească cardul cetăţeanului cu câte spune Apocalipsa la capitolul 13, versetul 17 despre cei care refuză pecetluirea: „… Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.”

6. Guvernarea electronică, de ce conducător şi de ce guvernare va fi direcţionată? De vreme ce va fi interguvernare, aşa cum se descrie şi se exercită cu datele de acum, înseamnă că suntem încadraţi fără să o prea înţelegem în guvernarea mondială şi nu în guvernarea noastră Elenă. În legătură cu aceasta, recent, a fost anulată valoarea şi sensul Parlamentului Grecilor. Parlamentul s-a autoanulat, de vreme ce a dat Ministerului Economiei dreptul să semneze toate convenţiile cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional etc în privinţa împrumutului ţării noastre şi a măsurilor (economice) dure, fără ca aceste convenţii ale ministrului să fie ratificate de Parlament! Pur şi simplu, după ce semnează acordurile respective, le va aduce în Parlament „pentru informare şi discuţie”! Este vorba suspendarea oricărui principiu democratic. După trădarea neamului nostru şi a democraţiei, neînfrânaţii se precipită spre punctul cel mai sensibil al Grecului, spre conştiinţa lui religioasă ortodoxă. Din deceniul ’80 fac eforturi să impună un act de identitate antihristic care să coreleze numerotarea persoanei, urmărirea, îndosarierea şi rău famatul număr 666. În continuu ne ameninţă cu EKAM mai întâi, cu AMKA ulterior, cu Cardul Cetăţeanului şi cu codul unic al clientului acum, în cele din urmă.

7. Deja avem în zilele noastre prima dovadă palpabilă şi izbitoare a guvernării FMI. La decizia ministerială comună din 4 iunie 2010 „asupra recensământului la sectorul public” primul lucru care se are în vedere sunt dispoziţiile articolului 2 al paragrafului 1b al Legii 3845/2010 (FEK 65A/10), „Măsuri de adaptare a mecanismului de susţinere a economiei greceşti de către statele membre ale Zonei şi FMI”. Toţi funcţionarii publici, precum şi episcopii, preoţii şi diaconii, trebuie să dăm multe date personale, ca să putem să ne luăm salariile. Într-un interval foarte scurt de timp toate acestea, prin intermediul guvernării electronice se vor introduce în cardul electronic al cetăţeanului pe care vom fi obligaţi să îl primim ca să ne primim salariile. Este posibil să ajungem la această meschinărie, noi, preoţi ai lui Iisus Hristos? Să folosim cu uşurinţă cardul lui Antihrist, cu simbolul lui, cu numărul adică al numelui său? Cine guvernează deja Grecia? Cine dă legile? Alţii conduc … Reprezentanţii noştri aleşi, ca nişte călăi, provoacă catastrofa, sărăcirea ţării noastre, care a fost atât de slăvită, cea mai multiculturală şi mai democratică din întreaga lume locuită ( οἰκουμένη).

8. Cine a dat aceste drepturi şi aceste competenţe prezentei guvernări? Oare a avut loc vreun referendum ca guvernul nostru, cu totul inabil, să acorde guvernarea patriei noastre străinilor?

9. De vreme ce se taie salariile, pensiile, alocaţiile, furnizări, ajutoarele pentru familiile cu mulţi copii şi pentru cei neputincioşi, de vreme ce devin mai dure măsurile de percepere a impozitelor, de vreme ce se vor închide sau vor fuziona spitale, de vreme ce acoperirea prin asigurări a, chipurile, cetăţenilor asiguraţi va fi foarte sărăcăcioasă, la ce ne va mai trebui cardul de asigurare sau cardul cetăţeanului? Nici asigurare nu vom avea, nici bani, nici liber acces la piaţa liberă a bunurilor şi activităţilor.

10. Deci, scopul foarte insistent al guvernării electronice este să centralizeze toate datele fiecărui cetăţean. Prin intermediul diferitelor coduri ale cipului vor comunica electronic, adică direct în mod automat, diferitele servicii şi diferiţii agenţi care introduc datele noastre personale în bănci de date şi „vor oferi serviciile” de care vom avea nevoie preluând câte informaţii au nevoie pentru fiecare cetăţean. Profilul fiecărui cetăţean, oricât ne-ar asigura ei de contrariu, va putea să fie direct accesibil şi citibil şi probabil că şi prelucrabil de către oricine este capabil şi abil să citească şi să prelucreze datele noastre personale.

11. În afară de acestea însă, specialiştii tehnocraţi au admis că în afară de primirea şi oferirea pasivă de date, cipurile funcţionează şi activ. Îl pot vătăma pe purtătorul cipului, mai ales pe cel care îl are încorporat în mână sau pe frunte. Pot adică în diferite moduri să transmită boli în organism – încercând eventual să micşoreze aşteptarea de viaţă a bătrânilor şi probabil şi a altor oameni – sau să altereze capacitatea şi calitatea gândirii, a voinţei, a deciziilor şi a acţiunilor oamenilor aflaţi sub mâna lor. („Responsabilitatea deciziei noastre”, p. 101 şi urm.)

12. Sistemele şi cipurile cu bar code de tipul EAN-13 şi UPC-A vor fi atât de primitive şi depăşite, încât vor păli în faţa posibilităţilor de spaţiu şi mod de acţiune ale cipurilor electronice evoluate şi, mai exact, a celor încorporate în mâna dreaptă şi în fruntea oamenilor. De aceea, şi Apocalipsa Sfântului Ioan vorbeşte cu mare oroare de pecetluirea pe care o vom primi de bună voie ca negare a credinţei noastre în Hristos.

13. Sintetizând, guvernarea electronică ne introduce în statul antihristic electronic diminuând şi făcând să dispară noţiunea şi existenţa guvernării naţionale, se va rupe de Hristos şi nu se va mai identifica cu El şi cu modul creştin de viaţă. Toate şi toţi vor fi guvernaţi de duşmanii lui Hristos şi de Antihrist prin guvernarea electronică. Îi vom preda pe credincioşii noştri acestei guvernări a lui Antihrist care conduce direct la pieire?

14. „Urâciunea pustiirii în locul cel sfânt”. Această administraţie mondială va cuprinde, în vicleniile ei demonice şi antihristice, şi toate religiile cu scopul de a subjuga încă şi credinţa ortodoxă, unică prin adevăr, şi Biserica. Exemplu recent este vizita Suveranului Pontif la preşedintele SUA, care l-a primit ca pe conducătorul tuturor religiilor, după ce deci îl primise pe Patriarhul Ecumenic. Desigur nu va putea niciodată să subjuge Ortodoxia, de vreme ce Domnul însuţi ne asigură: „porţile iadului nu o vor birui”. Totuşi mulţi „credincioşi” sunt deja terorizaţi de măsurile economice. Cum vor avea în continuare luciditatea de a evalua corect cele legate de guvernarea electronică?

15. Este cunoscut faptul că Biserica în repetate rânduri a vorbit clar şi mărturisitor prin intervenţiile şi enciclicele ei către poporul credincios (spre exemplu, 2641/98), atât împotriva destrămării persoanei umane şi a libertăţii acesteia prin actele de identitate electronice, dar şi prin acceptarea simbolurilor antihristice, şi anume a numărului rău famat 666, care foarte probabil va fi conţinut de aceste acte. Dar considerăm că se impune ca Biserica să repete îndemnurile ei şi chiar mai intens şi mai cu putere spre ponderarea guvernanţilor şi spre întărirea credincioşilor. Aceasta trebuie să se întâmple:

a) Din pricina faptului că există mulţi, chiar şi în sânurile Bisericii, care în mod naiv sau viclean afirmă că, da, e adevărat, cândva Biserica s-a opus, însă acum nu dezaprobă, ci în mod tacit aprobă sau cel puţin tolerează actele şi le aranjează. Se dă astfel impresia că Biserica este ca „cuptorul lui Hogea” şi are slugărnicia să se mişte – chiar şi în chestiuni de credinţă – după toate presiunile şi tocmelile.

b) Din pricina avântului impetuos şi a precipitării Societăţii de a impune în masă ceea ce în 1986 (vezi legea1599/1986 a ministrului Koutsoiorgas) au fost constrânşi să „îngheţe” şi să amâne din pricina opoziţiei Bisericii, se exploatează acum criza economică, dar şi tăcerea Bisericii.

16. Poluarea morală, psihologică, duhovnicească, trupească şi ecologică va fi extinsă şi mondială. Numărul 666, cel mai expresiv simbol al diavolului şi al Antihristului va avea puterea – cu îngăduinţa lui Dumnezeu pentru înmulţirea păcatelor oamenilor – să polueze pământul şi marea, munţii şi câmpiile, dimpreună cu întreaga comunitate mondială care se va fi închinat fiarei. Şi doar cei care vor respinge să primească pecetluirea vor prăznui cu Mielul înjunghiat în Împărăţia Sa, când se va nimici în cele din urmă şi fragila dominaţie mondială a lui Antihrist.

17. Înainte de a se legifera cardul electronic al cetăţeanului, care va fi urmat de blestemata pecetluire, Biserica Ortodoxă, cea care drept ţine Cuvântul Adevărului, Mama şi hrănitoarea noastră, oare nu trebuie să rostească cuvântul Adevărului şi să dea îndrumări drepte fiilor ei?

Primul şi cel mai capabil în guvernarea mondială ar fi fost Domnul nostru fie înainte de patima Sa, fie după martiriul Său pe cruce. Ar fi putut, când Îl luau în râs necuviincioşii lui răstignitori şi îi spuneau: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, coboară-Te de pe cruce”, ca să credem (Mt. 27, 40), să impună o guvernare mondială, în care să fie toţi atot-fericiţi, de vrem ce s-ar fi asigurat fără urmă de îndoială de valoarea Lui şi de puterea Lui „dumnezeiască”.

Însă Domnul nostru a preferat să nu recurgă la această supremă minune „dumnezeiască”, tocmai pentru că în acest mod ar fi anulat suprema calitate a alesei libertăţi, silindu-i pe toţi să i se supună orbeşte ca nişte soldăţei antropoizi muţi şi nemişcaţi, răsuciţi cu cheia.

Prezenta guvernare mondială electronică, perfidă, care se ni se descoperă, este lucrarea Noii Epoci, este o a lucrarea diavolului cu o mentalitate opusă celei a Domnului nostru, cu mentalitatea asfixiantei dictaturi mondiale. (Vezi războaiele din Serbia, Afganistan, Irak, Palestina). Din fericire, furioasa şi precipitata Nouă Epocă îşi dezvăluie cu stângăcie şi grosolan chipul ucigător şi fără voia ei ne trezeşte din somnul bunăstării, pe noi, cei care conlucrăm cu Hristos.

Dacă, în ciuda speranţelor noastre, mama noastră Biserica, prin conducerea ei, se arată nepăsătoare şi tace în starea de calamitate duhovnicească prin care trecem, ce răspuns vom da credincioşilor noştri? Ce voi spune celor opt copii trupeşti ai mei, celor 15 nepoţi, celorlalte rude, fiilor mei duhovniceşti, enoriaşilor mei, foştilor mei elevi, preoţi răspândiţi în toată ţara?

Mă gândesc, mă problematizez: Dacă laici, cunoscuţi şi nu, sunt decişi, pentru toate aceste motive de mai sus şi pentru că au o foarte puternică problemă de conştiinţă din pricina credinţe lor ortodoxe, şi nu doresc în nici un caz să primească cardul electronic al cetăţeanului, atunci cum este posibil ca smerenia mea să accepte acest josnic compromis demonic? Nu este uriaşă răspunderea mea ca părinte duhovnicesc?

Voi fi nevoit, dimpreună cu alţi părinţi duhovniceşti, care cu îngrijorare se roagă, să acţionăm potrivit conştiinţei noastre şi potrivit învăţăturii eshatologice a Sfinţilor Părinţi în această temă atât de subtilă şi de serioasă.

Cu cea mai mare căldură vă rog, Prea Fericirea Voastră şi Înalt Prea Sfinţiţi arhierei, nu ne lăsaţi fără răspuns.

 Cu cel mai mare respect vă semnalăm că referatul a fost realizat astfel: Studiul serios – ştiinţific – al Sfintei Chilii a Sfântului Nicolae Bourazeri „Responsabilitatea alegerii noastre”, al cărui prolog am avut cinstea să îl redactez, ca să aveţi încă mai multe elemente despre tema de mai sus. Au colaborat la adunarea materialului, la cercetare, la prelucrare, la împreună problematizarea duhovnicească în Hristos, următorii preacucernici părinţi care cu generozitate şi cu bunăvoinţă s-au oferit să pună la dispoziţie larga lor experienţă duhovnicească pentru prezenta temă arzătoare:1. p. Athanasios Minas, 2.p. Athanasios Gheramanis, 3.p. Anastasios Traiforos, 4.p. Anastasios Koropoulis, 5.p. Antonios Bousdekis, 6.p. Vasilios Mouzelis, 7.p. Vasilios Kokolaris, 8.p. Gheorghios Diamantopoulos, 9.p. Efthimios Mouzakitis, 10.p. Eftathios Athanasopoulos, 11.p. Ioannis Fotopoulos, 12.p. Lambros Fotopoulos, 13.p. Nikolaos Poursanidis, 14.p. Stavros Trikalopiotis, 15.p. Haralombos Theodosis, 16.p. Hristos Katsoulis.

Cu respect, închinătorul lui Hristos, cel neînsemnat între preoţi Arhim. Sarantis Sarantos

Sfânta Biserică a Adormirii Maicii Domnului, Amarousi

Ὀρθόδοξος Τύπος, 23-7-20101, pp. 1, 7. Traducere Tatiana Petrache (G.O.) Graiul Ortodox

«Şi acum, ce facem?»

de Preacuviosul Arhimandrit Sarántis Sarántos, filolog şi teolog, membru fondator al Centrului de Studii Patristice

230151-sarantis[1] Vărsări de sânge, lupte grele pentru ţară – se înmulţesc pe întreg teritoriul Greciei. Din vremurile cele mai îndepărtate ale istoriei Greciei antice străbat ecourile jertfelor eroilor legendari de a veghea şi de a păstra pământul elen, preafrumoasele noastre meleaguri dăruite nouă de Cel Preaînalt, precum şi pentru înflorirea şi propăşirea înaltei noastre civilizaţii.

Iar luptele strămoşilor noştri au fost desăvârşite de suferinţele, lacrimile, crucea, persecuţiile inumane pentru Hristos, pentru o viaţă creştină eroică şi conştientă aici pe pământ şi pentru vieţuirea în veşnicie cu Preasfânta Treime, cu Preasfânta Maică a Domnului şi cu toţi Sfinţii. Marele sfânt şi bărbat al Bisericii noastre, Sfântul Constantin, împreună cu Sfânta sa Maică, Elena, cu rugăciunile milioanelor de sfinţi mărturisitori au creat o societate divino-umană – de neconceput, de altfel, doar prin puterile omeneşti –  văzută nu ca o iluzie, ci concretizată în însăşi crearea Noului Imperiu, numit la început Noua Romă, iar mai apoi gloriosul Imperiu Bizantin.

În zilele noastre, mai precis în ultimii doi ani, observăm că istoria se repetă printr-o nouă formă de persecuţie nemiloasă împotriva cetăţeanului grec, asupra căreia au convenit înşişi “guvernanţii” noştri, obedienţi faţă de puterile întunericului, faţă de Noua Ordine Mondială, şi care l-au vândut pe cetăţeanul grec simplu.

Un acord de împrumut cu termeni irevocabili a semnat de unul singur la Londra în luna mai 2010 primul-ministru al ţării lăsând, astfel, teritoriul ţării şi toată proprietatea noastră, atât cea privată, cât şi cea publică pe mâna “prietenilor” dumnealui, nemiloşii creditori ai ţării noastre. Ceilalţi miniştri, parlamentari şi partide – cu câteva excepţii – discută cum, când şi în ce condiţii vor putea, cu doar 180 de voturi (parlamentare), să ratifice şi celelalte puncte ale înţelegerii care nu fac decât să înrobească total ţara noastră. Însă, în loc de a încerca din răsputeri să lupte pentru drepturile şi libertăţile noastre în cadrul Comunităţii Europene, în cele din urmă au subscris şi ei pecetluind soarta tuturor grecilor. Au urmat memoriile, cu ignorarea şi umilirea efectivă a tuturor claselor de cetăţeni greci, desfiinţându-li-se practic toate drepturile pe care le dobândiseră, reducerea veniturilor şi îngrădirea libertăţii. Miniştrii noştri concurează cu o inventivitate demonică pentru reducerea zilnică a resurselor financiare, pentru desfiinţarea fondurilor asigurărilor sociale şi de pensii şi a furnizării serviciilor de sănătate publică.

Cele trei mii de sinucideri din ţara noastră nu deranjează în nici un fel pe cei ce ne conduc, în timp ce miniştrii de resort prezintă în mass media pe cetăţenii greci septuagenari ca fiind principalii vinovaţi pentru proasta funcţionare a sistemului de asigurări sociale. Smeriţi, simpli, părinţii duhovniceşti, luminaţi fiind, au arătat pericolele demersului şefului de guvern de atunci cu privire la intrarea în Comunitatea care, pe bună dreptatea, ar trebui să se numească Umanistă sau Atee, iar nu Europeană.

Pe întreaga durată a apartenenţei noastre la UE, dar, mai ales odată cu aderarea la moneda euro, cetăţenii greci obişnuiţi, chiar şi cei cu o viaţă duhovnicească mai puţin insuflată de Duhul Sfânt – vorbim de aceia care nu au fost otrăviţi de ideologiile partidelor politice – au înţeles în ce direcţie  merg lucrurile în ţara noastră. Între timp, odată cu constrângerea economică şi aşa greu de îndurat, se fac încercări din răsputeri de distrugere a întregii noastre Tradiţii greceşti şi creştine aflată în plin avânt. În prealabil  au legalizat avortul în ţara noastră. Acum sunt propuse şi implementate aşa-numitele înţelegeri de liberă convieţuire între “parteneri”. În anul şcolar care a trecut nu au mai dat – deliberat, după cum se pare – manuale elevilor. Dintr-o dată parvine o gramatică pentru clasele a V-a şi a VI-a care le paralizează elevilor capacitatea de învăţare şi viciază limba nostră atât de bogată. Lecţia de religie, cu siguranţă, nu face decât să alieneze predarea şi învăţarea dreptei credinţe în care au fost botezaţi copiii noştri şi îi sileşte să se lase înşelaţi fără criterii de falsele curente religioase. Istoria noastră este grosolan falsificată. Ni se vorbeşte de aglomeraţia de pe cheiul din Smirni [actualul oraş Izmir din Turcia] în loc să ni se spună despre catastrofa din Asia Mică… Nefericiţii imigranţi sunt prezentaţi drept principalii vinovaţi pentru toate câte se întâmplă. Dintre aceştia, cei care comit acte ilegale sau chiar penale nu sunt arestaţi, ci chiar favorizaţi, iar faptele lor sunt puse pe seama cetăţenilor greci.

Ceea ce se aştepta şi fusese programat de mult timp atât la nivel local, din interiorul ţării, dar mai ales din exterior de către instrumentele Noii Ere este îngrădirea totală a libertăţii – pe care Însuşi Dumnezeu ne-a dăruit-o – prin emiterea actelor electronice de identitate, a noilor acte de identitate, numite şi Carta Cetăţeanului, având drept scop înrobirea noastră prin însemnarea sau pecetluirea  finală care ni se pregăteşte. După ce am auzit toate discursurile distinşilor vorbitori, ne dăm seama că înlocuirea iminentă a actelor noastre de identitate nu este o procedură obişnuită de înlocuire a actelor de identitate, ci se are în vedere integrarea cetăţeanului elen – şi mai apoi a tuturor cetăţenilor lumii – într-un sistem mondial de monitorizare. Guvernul mondial este pe cale să fie înfiinţat sau, mai degrabă, acest lucru deja s-a întâmplat. Prin intermediul internetului şi a guvernării electronice sunt globalizate toate componentele vieţii cotidiene, ale limbii, ale educaţiei, ale divertismentului, diversele preocupări, şi conduc la izolarea individului, la desfiinţarea tuturor instituţiilor sociale,  precum căsătoria, familia, şi odată cu aceasta, naşterea şi creşterea copiilor. Componenta de bază a globalizării este sistemul bancar care unifică toate economiile, atât ale ţărilor membre, cât şi ale persoanelor particulare. În interviul care a urmat întrevederii dintre primul-ministru al ţării noastre şi Shimon Perez – primul-ministru israelian – acesta din urmă a declarat următoarele: „Deja organizarea economică a atins punctul ei cel mai de sus. Tinerii noştri acceptă sistemul economic de tip global. Dar cum este posibil să funcţioneze ca  economie mondială, în mod corect şi stabil dacă nu se va constitui un guvern global condus de un singur guvernator?”.

Cu ceva timp înainte, primul nostru ministru ne-a surprins cu afirmaţia lui, şi anume: ”Avem nevoie de un guvern global şi acest lucru trebuie să se întâmple în cel mai scurt timp”.

Astăzi, toate câte a spus domnul Perez sunt percepute favorabil într-o ţară care îşi conduce forţat cetăţenii şi propriile interese către noul guvern global prin impunerea noilor acte de identitate. După cum se ştie, toate datele noastre cu caracter personal se află deja într-o arhivă a Departamentului de Siguranţă a Statului. Un singur computer conţine toate datele cu caracter personal ale cetăţenilor greci….

Dintotdeauna, desigur, Direcţia pentru Siguranţa Datelor cu Caracter Personal a păstrat datele personale referitoare la toţi cetăţenii, în vederea emiterii actului de identitate a fiecăruia dintre noi, care se făcea cu o fotografie şi cu datele noastre personale sumare, aceleaşi pentru fiecare cetăţean. S-a constatat că întotdeauna Direcţia Generală de Siguranţă a ţării, urmărind siguranţa cetăţenilor, păstra şi alte date cu caracter personal atunci când acestea apăreau şi care mai apoi erau evaluate şi în funcţie de această evaluare urmau să fie păstrate ori nu.

Însă, în afară ofiţerilor responsabili ai Siguranţei Generale, pentru nimeni altcineva nu era posibil sau uşor să  valorifice şi să folosească datele personale care, pentru mai multă siguranţă erau păstrate sub formă scrisă în registre speciale şi cărţi. Astăzi însă toate datele noastre personale sunt înregistrate şi păstrate în formă digital-electronică. De acum toţi vom fi expuşi hackerilor ingenioşi care acţionează atât legal, cât şi ilegal. Primul hacker „legal” este Administraţia Financiară, iar cel de-al doilea este sistemul bancar. Cooperarea dintre cele două sisteme s-a concretizat în transferuri de bani realizate în mod abuziv din contul nostru bancar personal pentru datorii către Trezorerie, pentru achitarea diferitelor datorii acumulate (apă, electricitate etc). Este deasemenea cunoscut faptul că au fost sustrase fişiere electronice care cuprindeau reţete medicale pe care medicii le prescriseseră pacienţilor lor. A se consemna că Asociaţia Medicilor din Atena a apelat la Consiliul de Stat pentru a nu mai fi obligaţi medicii de a înregistra A.M.K.A. [numărul matricol al asigurării sociale] în reţetele celor care posedă asigurare. Astfel, devin, astfel, cunoscute toate medicamentele care ni s-au administrat. Imediat ce farmacistul introduce în computer numărul matricol al asiguratului, imediat îi apare pe ecran tot cazierul medical al clientului său. Astfel, se naşte o firească întrebare: Din ce motiv hackerii au sustrat reţetele în format electronic? Ce să facă cu ele? Din moment ce nici măcar sărmanii bolnavi nu mai pot să folosească reţetele, de vreme ce  farmaciştii nu mai eliberează medicamente pe baza reţetelor fiindcă nu primesc înapoi banii de la Stat?

În ţara noastră deja a fost votată legea şi în curând se va pune în aplicare procedura de guvernare cu ajutorul datelor electronice. Arhiva electronică a fiecărei instituţii de stat se află deja conectată la sistemul bancar. Prin urmare, fiecare cetăţean va fi sclavul „mult-milostivului” stat, care acţionează tâlhăreşte, şi al „darnicului” sistem bancar. Dacă simplul cetăţean va avea o minimă sumă de bani în contul său, ca să-şi ducă zilele de azi pe mâine, imediat va intra în funcţiune sistemul bancar care deja este conectat cu agenţiile de colectare a restanţelor „rău platnicilor” şi printr-o singură comandă electronică i se vor extrage banii din conta în baza unei legi sau a alteia. Este o jefuire operată electronic, acoperită juridic, a pensionarului, de pildă, şi aşa foarte, foarte sărac.

Însă, nu-i de ajuns toată această capcană care i-a fost întinsă cetăţeanului grec de rând. Nu e de ajuns că în fiecare zi suntem ameninţaţi prin intermediul televizorului cu privire la dificultăţile imediate ce vor urma. Nu-i destul că nu pot fi achitate datoriile către „binefăcătorii” noştri creditori. Nu este de ajuns că numărul celor care nu au loc de muncă a ajuns la două milioane de persoane.  Nu e suficient că nu mai are nici o siguranţă acelaşi cetăţean grec plătitor de taxe. În final, i se va solicita ca de bună voie să primească actul de identitate electronic care, nu doar că nu îi va uşura viaţa, ci îl va face şi mai vulnerabil la toate pericolele prezentate mai sus, precum şi faţă de altele, încă de neanticipat sau de neimaginat.

Noul act de identitate electronic va conţine un microcip de tehnologie avansată (R.F.I.D.) care are o imensă capacitate de stocare de informaţii cunoscute de noi sau necunoscute. Deasemenea, acest act de identitate electronic va conţine şi un emiţător cu antenă care se va afla în legătură cu baza de date care conţine arhiva cu datele personale.  Cipul de tip R.F.I.D este unul programabil. Se consideră că noi nu vom avea posibilitatea de a controla acest cip şi, prin urmare, nu vom fi anunţaţi când cipul va fi accesat şi se vor adăuga ori şterge unele informaţii. Nu vom ştii, desigur nici cine va efectua toate aceste operaţiuni. Fiind acţionat prin unde electromagnetice (fără fir) foarte uşor va putea fi reprogramat de către hackeri sau de către oricine altcineva. De vreme ce lucrurile funcţionează în acest mod, din moment ce întregul aparat de stat este duşmanul cetăţeanului grec exploatat, de ce să acceptăm actul de identitate electronic?

Vedeţi îndrăzneala şi cinismul celor care ne conduc? Vei fi pus să semnezi o cerere al cărei conţinut a fost întocmit de înşişi cei de la putere. Te vor obliga să plăteşti şi cinci euro ca să fie încredinţaţi că te-au înrobit, că eşti prizonier în închisoarea lor electronică căreia te-ai predat de bunăvoie. Din păcate, există încă oameni simpli, dar şi preoţi şi teologi, iubiţi fraţi de-ai noştri întru Hristos, care îngroapă capul în nisip, aşa cum face struţul. Nu acceptă să vadă pericolul şi spun că toate acestea nu sunt reale. Însă realitatea îi contrazice findcă deja se întâmplă ceea ce în urmă cu câţiva ani era de domeniul ştiinţifico-fantastic. Unii zic: ”Eu nu am nimic de ascuns, să facă publice toate datele mele personale. Eu nu am «rufe murdare» (fapte ori dovezi incriminatorii).” Hristos a avut ceva de ascuns? Câte „vai-uri” nu a rostit la adresa cărturarilor şi a fariseilor. Nu se temea de nimeni şi de nimic. Şi totuşi aceştia L-au discreditat şi permanent încercau să găsească prilej pentru a-L acuza de încălcarea Legii. Îi răstălmăceau chiar şi cuvintele, spusele, pentru a-L incrimina. Iar Iisus nu a spus nimic în faţa lui Pilat la proces şi nu a participat deloc la săvârşirea faptelor lor rele. Ar fi putut şi Hristos să fie împăciuitor, să caute să se „împace” cu acuzatorii lui pentru a nu fi condamnat. Ar fi putut cu uşurinţă să demonteze fiecare acuzaţie ce i-a fost adusă, ca să scape. Dar scopul Lui nu era achitarea, ci de a da în vileag josnicia lor, iar ei să se curăţească prin pocăinţă de faptele lor rele. Prin urmare, noi de ce să lăsăm pe mâna celor vicleni viaţa şi libertatea noastră din moment ce ne-au fost dăruite de Dumnezeu? În Anglia au fost introduse încă de acum doi ani actele de identitate electronice. Deja ajunseseră în mâinile a mii de cetăţeni englezi. Însă, imediat ce au înţeles că astfel se expun pericolului pierderii libertăţii le-au predat înapoi autorităţilor, iar legea care le impunea nu a putut fi aplicată.

Şi acum ce facem?

 1.     Cunoaştem, iubiţi credincioşi, că Sfânta noastră Ortodoxie, Sfânta noastră Credinţă nicicând nu a fost opresivă ori dictatorială. Scopul pe care ni l-am propus nu este decât informarea cât mai exactă şi mai amănunţită. Iisus Hristos ne-a învăţat adevărul său: «Eu sunt Adevărul», dar oamenii nu s-au lăsat convinşi. Cărturarii şi fariseii, care erau oameni religioşi, membri de vază ai Bisericii acelor vremuri, nu L-au crezut. Aşadar, cu glas mare rostim şi noi, asemenea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, acele cuvinte  din Sfânta Scriptură “cine doreşte…”.
 2.      Cu modestie considerăm că tot acest climat apăsător creat în ţara noastră, dar şi situaţia externă (de ex. războiul din Siria, care este îndreptat în principal împotriva creştinilor) nu ne permite prea mult să ne hazardăm cu declaraţiile. Cine doreşte, cine înţelege, trăieşte şi sesizează practic, spiritual ori duhovniceşte situaţia prezentă, dar şi ceea ce urmează să se întâmple, să rostească cu responsabilitate şi răspicat: Nu, nu mă voi preda de bunăvoie acestei adevărate închisori electronice, care îmi promite că în acest mod îmi va uşura viaţa în  relaţia cu serviciile publice. Se ştie deja că circa o sută de mii de cetăţeni greci s-au declarat – prin intermediul internetului – împotriva acceptării noului act de identitate electronic. Mai putem oare avea încredere în cei care prin fapte, prin declaraţii, prin reducerea salariilor sau anularea tuturor drepturilor de asistenţă medicală şi, în general, a asigurărilor sociale, ne-au înşelat în modul cel mai grosolan, în cârdăşie cu prietenii lor, membrii ai lojilor masonice şi ai consiliilor care supraveghează crearea Noii Lumi, a Noii Ordini Mondiale? Este posibil ceea ce susţine coaliţia partidelor de stânga din guvern, şi anume faptul că este pentru prima şi pentru ultima oară când ne-am dat acordul pentru implementarea măsurilor economice antipopulare de austeritate? Este posibil să declare cu cinism că: doar o singură dată vă ucidem?

Însă cele discutate astăzi aici vor ajunge la urechile lor. Măcar de ar destupa urechile unora dintre ei. Pe toţi acei miniştri ori parlamentari pe care îi cunoaştem îi putem informa personal. Şi le vom spune răspicat că nu dorim „închisoare electronică”; act de identitate electronic nu vom accepta. Printr-o comunicare personală, de la om la om, civilizat şi cu bune intenţii să facem efortul de a-i informa, fiindcă se poate să nu fi înţeles exact ce înseamnă actul de identitate electronic. Permiteţi-mi, vă rog, să adaug ceva, nu pentru a critica  însă, ci pentru a informa. În urmă cu circa douăzeci de ani, atunci când au apărut primele discuţii despre actele de identitate electronice pe care guvernul „de dreapta” de atunci le promova cu insistenţă, un înalt cleric de la noi, influenţat şi el de politic, declara: „De ce atâta tulburare? Eu aş putea să trec acest număr (666) şi pe veşmintele cu care slujesc, fiindcă nu văd nici un pericol în acest sens. De vreme ce Îl am pe Hristos de partea mea nu mă tem în nici un fel de ceea ce-mi poate face diavolul”. Mai târziu însă, când a aflat adevărul despre actele de identitate electronice, şi-a schimbat părerea şi atitudinea şi, în mod public, a tras un semnal de alarmă pentru ca turma cea cuvântătoare să nu accepte această înrobire. Este de datoria noastră, a tuturor celor prezenţi la această conferinţă, să facem cunoscut toate câte s-au spus aici către toţi pe care îi cunoaştem şi, în general către toţi concetăţenii. Considerăm că nu constituie o îndrăzneală prea mare această informare către distinşii clerici colegi  şi  Preasfinţiţii Arhierei prezenţi aici.

Cât priveşte numărul 666 v-aţi întrebat, desigur, de ce nu am început cu acest subiect. Sfinţii şi cuvioşii Părinţi Aghioriţi iau în discuţie această temă începând cu sfântul luminat de Dumnezeu, vrednicul de pomenire părintele nostru Paisie Aghioritul. În acest moment vă solicit să fiţi atenţi. Un cercetător specialist în informatică a atras atenţia asupra unui lucru.  Cipul de tip R.F.I.D. este un cip care poate fi reprogramat. Oricând doreşte, guvernul poate da ordin ofiţerilor Direcţiei Naţionale de Securitate care sunt utilizatorii şi totodată cei care supraveghează datele noastre personale – atât cât este posibil acest lucru – să adauge sau să elimine numărul 666 din sistem, pentru a induce în eroare pe credincioşi. Suntem siguri că statul elen ţine neapărat să introducă numărul 666 în noile acte de identitate, eventual în formă criptată. Există multe profeţii în trecut potrivit cărora numărul 666 (numărul fiarei din Apocalipsă) se va regăsi în actele de identitate electronice sau în alte acte asemănătoare. În continuare prezentăm  două pagini din articole  publicate de noi în trecut despre Actul de Identitate. Conţine câteva nume ale politicienilor şi jurnaliştilor care insistă că numai numărul 666 poate fi folosit drept cod de acces în sistemul central de informaţii. Sunt de menţionat şi declaraţiile celor responsabili că există numărul 666 înscris în actele de identitate electronice pentru a putea fi recunoscute şi citite de către toate computerele aflate în dotarea diferitelor servicii guvernamentale.  Publicaţia „Mărturie Ortodoxă”, nr. 7, publică câteva astfel de declaraţii ale politicienilor  şi jurnaliştilor de la noi:

 • Lukas Papadimas (Ministru Secretar de Stat în Ministerul de Externe): A recunoscut deschis că numărul incriminat (666) este folosit din motive tehnice care ţin de informatizare. [postul de televiziune Antena, emisiunea „Ora adevărului” moderată de dl. Pretenderis (cu intervenţia Mitropolitului de Alexandroupolis, Preasfinţitul Anthimos) martie, 1977].
 • Theodoros  Pangalos (Ministru de Externe), la întrebarea ziaristului N. Hatzinikolaou, de ce nu schimbă nr. 666, de vreme ce protestează atât Biserica, cât şi clerul, a răspuns: „Nu putem să-l înlocuim, fiindcă e vai de noi dacă vom ajunge să ne luăm după o mână de oameni ciudaţi. [postul de televiziune Mega, emisiunea „Faţă în faţă”, imediat după semnarea convenţiei Schengen].
 • Pavlos Sarlis (Europarlamentar, Néa Dimokratia, susţinător al Convenţiei Schengen) : „666 va fi inclus în actele electronice de identitate… Este la îndemâna oricărui guvern să schimbe sistemul electronic existent şi să folosească alt sistem care să nu conţină numărul 666, de vreme ce acest număr a iscat atâtea împotriviri, în general”[cotidianul „Apoghefmatini”, 15-6-97, p. 24].
 • Ilias Papadopoulos (raportor al Convenţiei Schengen din partea P.A.S.O.K) a răspuns afirmaţiei arhiepiscopoului Hristodoulos care vorbise despre existenţa numărului 666 în noile acte de identitate electronice: ”Ţin să observ că Înaltpreasfinţitul Hristodoulos este foarte pozitiv în discursul său, a redat foarte  corect semnificaţia numărului 666…, suntem însă în epoca tehnologiei informaţionale, iar stat puternic este acela care deţine cele mai multe informaţii, mai mult decât acela care are mai multă tehnologie militară. Suntem obligaţi, deci, de a intra în acest sistem, fiindcă trebuie să vedem şi ce s-ar fi întâmplat dacă nu am intra” [Televiziunea SKAY, Ştiri 10-06-1997].
 • Ioannis Loverdos (jurnalist) : „Numărul 666 se va regăsi în noile acte de identitate din nevoia de automatizare aşa cum se găseşte stipulat în documentul de ratificare a Convenţiei Schengen” [ziarul „Investitorul”, sâmbătă 14-06-1997].
 • Iorgos Paschalidis (ministru). Încercând să liniştească membrii comisiei arhiereilor care l-a vizitat, a declarat: „666 nu este ceva rău. Pur şi simplu este un număr înainte de 667 şi care urmează după 665!… [cotidianul „Presa Liberă”, 11-06-1997].
 • Hristos Nikolaidis (jurnalist): ”…cercetători specialişti din domeniul programării  IT observă că apariţia acestui număr în sistemul de operare este pur şi simplu întâmplătoare. Mai exact, se precizează că acest număr se regăseşte pe eticheta fiecărui bun de consum, în codul de bare, nu unitar (666), ci  sub forma celor trei elemente de 6 care îl constituie. Forma care dă denumirea de „şase” (6) este constituită din două linii, una îngustă şi una mai lată, şi se repetă la început, la mijloc şi la sfârşitul codului de bare…” [cotidianul „Vestitorul”, marţi 17-07-1997].
 • Ilias Papadopoulos (raportor al Convenţiei Schengen). „Este păcat că o  societate în carele legile funcţionează, aşa cum se întâmplă în ţara noastră, unde se fac auzite toate doleanţele cetăţenilor, se lasă influenţată de o minoritate care vrea să impună un număr (este vorba de înlocuirea numărului 666 cu 777)” [televiziunea de stat ET3, emisiunea „Investigaţii”]. De ce oare  atâta insistenţă pentru un anumit număr – controversat din punctul nostru de vedere –  din partea celor, mai mult sau mai puţin importanţi, care construiesc „Lumea Nouă”? Dacă computerele au nevoie de un număr format din trei cifre pentru a comunica între ele în reţeaua internaţională (interguvernamental), noi, creştinii, dacă am fi fost de acord cu celelalte detalii ale actelor electronice, am fi propus o multitudine de numere pentru  fi folosite. Aşa stând lucrurile cine are idei fixe în această privinţă? Creştinii, care nu sunt de acord cu un anumit număr (666) sau „stăpânitorii lumii acesteia” care insistă doar cu acest 666 satanic şi nu acceptă orice alt număr??? 

3. De aceea am adus argumentul „înrobirii electronice” prin intermediul căreia cei care vor să construiască „Lumea Nouă” încearcă să ne priveze de libertatea pe care Dumnezeu Însuşi ne-a dăruit-o. În sensul acesta vom asculta două paragrafe dintr-o carte care răspunde acestei probleme, editată de Chilia Sfântului Nicolae Burazeri (Sfântul Munte Atos), intitulată „Responsabilitatea alegerii noastre”: «Cum poate străbate, în această furtună creată de arhitecţii Lumii Noi, cuvântul lui Dumnezeu despre viaţa duhovnicească trăită în Duhul Sfânt? Nu se mai vorbeşte despre chipul uman, despre  voinţă liberă, despre viaţa duhovnicească trăită în Duhul Sfânt. Toate câte a lucrat „înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu (Efeseni 3:10)” se pare că nu-şi mai au locul aici. Sunt anacronice şi de neacceptat. Şi totuşi: nici un frate (mic ori…Mare), nici un om nu ne-a mântuit (Psalm 48:8), ci doar Dumnezeu-Omul. Acesta ne-a eliberat din stăpânirea iadului şi din puterea morţii. Numai Hristos ne-a răscumpărat cu Sângele Său. „Răscumpăratu-ne-ai pe noi din blestemul Legii cu cinstit Sângele Tău”. Hristos s-a dat pe Sine Însuşi pentru a-l răscumpăra pe om şi mai ales voinţa lui. Ne-a făcut ai Lui. „Nu sunteţi ai voştri, aţi fost răscumpăraţi cu un preţ”(I Corinteni 6:19-20). De aceea, pentru nimeni altcineva nu trebuie să lucrăm şi nimănui nu trebuie să ne dăm pe noi înşine, nici sufletul, nici trupul, nici dragostea, nici recunoştinţa şi nici judecata noastră. Sfântul Nicolae Cabasila spune: „Încă de la început, omul a fost creat în cinstea Noului Om, Hristos. Pentru Acela au fost create şi raţiunea, dar şi dorinţa. Ni s-a dat raţiunea, ca să-l cunoaştem pe Hristos; ni s-a dat dorinţa de a tinde către El; am primit recunoştinţa pentru a-I mulţumi….».

Iată de ce atât noile paşapoarte biometrice, cât şi actele de identitate electronice şi cipurile implantate, cu toate consecinţele lor oribile şi înfricoşătoare, chiar dacă ne deservesc, nu-şi locul în viaţa noastră. Pentru că, într-adevăr, ele ne cer sufletul, mintea, gândul, dorinţa. Pretind însuşi sufletul nostru pentru care „Hristos a murit” (Romani 14:15). Cuvântul veşnic al Domnului este deosebit de actual: „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau unuia îi va sluji şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu putem sluji lui Dumnezeu şi lui mamona”.

4. Buletinul electronic însă reprezintă arvuna pecetluirii. După cum susţinea de-Dumnezeu-luminatul Părinte Paisie Aghioritul, unii vor apărea la televizor şi vor provoca false nelinişti în rândul oamenilor, spunând că şi-au pierdut actul de identitatea şi ne vor arăta cât de neplăcute sunt consecinţele acestei pierderi. Iar pe temeiul acestui argument ne vor implanta în mâna dreaptă un microcip care va conţine toate datele noastre personale. Actul electronic, având la bază tehnica telefoniei fără fir, ceea ce înseamnă că va funcţiona oarecum asemănător cu telefoanele mobile, va putea transmite şi primi diferite influenţe prin intermediul microcipului. Există o informaţie, obţinută în urma unui studiu ştiinţific, potrivit căreia, dacă microcipul se va reprograma şi va influenţa encefalul prin anumite unde electronice, va putea acţiona şi asupra voinţei şi va putea influenţa psihic dispoziţia sau hotărârile purtătorului. Dacă microcipul conţine fie şi o cantitate foarte mică de substanţă chimică otrăvitoare, e posibil ca lucrurile să fie cu mult mai serioase, bine ştiind că ne conduc oameni care încontinuu ameninţă, înjosesc, înrobesc şi umilesc cetăţeanul grec, nepăsându-le în chip primejdios de supravieţuirea sau de viitorul acestuia. În ce priveşte persoanele cu vârste de peste 70 de ani, şefii de guvern actuali şi-au arătat făţiş atitudinea dispreţuitoare şi intenţiile, mai rele chiar decât ale mentorilor lor politici care le-au premers.

În America circulă deja ştirea că în câteva state s-a votat legea pe baza căreia, din 2013, va trebui ca toţi cetăţenii să se pecetluiască, să îşi implanteze în mâna dreapta microcipul, altfel nu vor avea acces la sistemul de sănătate. Aşadar, cei care nu se vor conforma, vor fi consideraţi în afara legii.

Permiteţi-mi o divagaţie de la subiect care, totuşi, are o legătură strânsă cu tema noastră. Dintr-o dată, sistemul impune studenţilor noştri o legitimaţie electronică însoţită de depunerea unei declaraţii prin care sunt de acord să-şi doneze trupurile [în cazul morţii]. Noua Eră pretinde, prin guvernatorii noştri, ca pe tinerii noştri să îşi ofere de bună voie organele statului antihristic şi nelegiuit. Nu doar persoanele de peste şaptezeci de ani vor fi astfel proscrise, ci şi cei mai tineri. Sunt datori să se declare de acord cu sistemul lor, prin legitimaţie. Sunt datori, nu numai în baza legii 3984/2011 referitoare la „presupusele consimţăminte”, lege votată cu cinism chiar în zilele în care manifestau „revoltaţii” [manifestaţii de stradă din vara lui 2011 ale celor revoltaţi împotriva măsurilor economice, mai ales ale tinerilor, n.tr.], prin care cetăţenii sunt chemaţi să accepte „liber”, personal, de bună voie, să fie victimele regimului.

Domnul nostru Iisus Hristos nu a mai „apucat” să îşi doneze organele, El nu a mai gândit filantropic. „Nici un os din El nu se va zdrobi”, ne spun sfinţii Proroci şi sfinţii Evanghelişti. Domnul nu a îngăduit să-I fie mutilat trupul. Mai mult încă, jertfa Lui pe cruce, moartea şi coborârea la Iad au anulat ontologia morţii, „cu moartea pre moarte călcând şi celor din mormânturi viaţă dăruindu-le”. De ce ne împing copiii spre noua modă a epocii donării trupurilor? Nu îi împing spre înregimentarea lor parţială în sistemul antihristic newage-ist?

5. Având înaintea noastră toate aceste nenorociri atât de vătămătoare care sunt iminente, se naşte întrebarea firească: Ce vom spune copiilor noştri şi nepoţilor noştri? Iată, cunoaştem că, iniţial, AMKA s-a acordat celor mari, însă foarte curând legea s-a extins şi asupra celor tineri; la fel se va întâmpla şi cu buletinul electronic care la un moment dat se va acorda şi celor mici şi astfel, mult mai uşor, va urma implantarea în mânuţele lor nevinovate. Toată răspunderea va cădea asupra noastră, a celor care ne vom lasă copiii abandonaţi în dinţii lupului celui înţelegător, ai antihristului. Când vor creşte, oare nu vor simţi asupra lor şi înlăuntrul lor stăpânirea demonică? Inerţia noastră, neimplicarea şi indiferenţa mascată, oare nu le vor îngreuna paşii în creşterea şi vieţuirea lor elementară? În locul bogăţiei şi al libertăţii le vom dărui spre moştenire sărăcie şi robie?

parintele-justin-parvu[1]6. Într-un text de mare profunzime al Sfântului Părinte român Iustin Pârvu, publicat pe 14 ianuarie 2009, se vede limpede neliniştea sa faţă de hotărârile pe care şi le asumă fiecare cetăţean român ortodox cu privire la impunerea buletinelor electronice. Le reaminteşte românilor următoarele: „Nu credeam că voi trăi să văd şi eu începutul acestor vremuri apocaliptice de durere, dar iată, mânia Domnului a venit asupra noastră mai devreme din cauza păcatelor şi a fărădelegilor pe care le-am săvârşit. Şi văd cum bieţii oameni nu sunt pregătiţi să depăşească aceste capcane ale vicleanului, a cărui nouă hotărâre este să ne pecetluiască sufletele cu pecetea diavolului – 666. Cu toţii am citit Apocalipsa şi profeţiile care s-au scris în urmă cu 2000 de ani: «Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, pe cei bogaţi şi pe cei săraci, pe cei slobozi şi pe cei robiţi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei» (Apoc. 13:16-17).  

Această vreme în care trăim este înaintemergătoarea acestei profeţii. Presaţi de lege şi de guvern, românii sunt forţaţi să intre într-un plan de localizare şi supraveghere, la nivel naţional şi internaţional. Plan care, practic, fură libertatea oamenilor”.  Părintele Iustin , continuându-şi sfaturile către românii ortodocşi, cu multă dragoste şi cu simţământul înaltei răspunderi pastorale, le spune: „Probabil că pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip este ceva neînsemnat, dar în spatele acestui sistem care înregistrează oamenii şi conţine toate informaţiile, se ascunde o întreagă dictatură, un plan diabolic, prin intermediul căruia accepţi să îţi vinzi sufletul diavolului. Înregistrarea oamenilor, după cum facem cu animalele, este primul pas dintre măsurile care se iau pentru supravegherea deplină a omului. Iubiţii mei, după cum au profeţit Sfinţii Părinţi, acceptarea acestui cip este ca şi cum ne-am nega credinţa. Să nu credeţi că putem sluji şi lui Dumnezeu, şi lui mamona. Nu, iubiţii mei, nu primiţi acest semn diavolesc, care vă va lua ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, unicitate şi originalitate a fiecărui om. Trebuie să apărăm acest drept pe care ni l-a dat Domnul, chiar dacă va trebui să îl plătim cu preţul vieţii. Degeaba aţi câştigat lucruri trecătoare, lumeşti, dacă pierdeţi sufletele voastre şi pe ale copiilor voştri, pentru că Sfinţii Apostoli ne spun foarte clar, că «trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni» (Fapte 5:29).”

7. Am păstrat pentru final un text recent, excepţional, al Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la actele de identitate buletine. Este un proiect de hotărâre „Despre poziţia Bisericii faţă de apariţia şi dezvoltarea noilor tehnologii de identificare a oamenilor”.

Comisia Intersinodală pentru relaţiile Bisericii cu statul şi societatea a redactat un prim proiect pe care l-a definitivat Sfântul Sinod Permanent sub îndrumarea Patriarhului Chiril.

Din 2001, al şaptelea plen al Comisiei Teologice Sinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse a început să se neliniştească în ce priveşte tema actelor de identitate electronice.

La următoarele Sinoade din 2004, 2005, 2009 s-au pus în discuţie toate problemele care se vor ivi odată cu impunerea buletinelor electronice.

S-au trasat următoarele concluzii:

 • Mii de cetăţeni ruşi sunt constrânşi să folosească în viaţa cotidiană mijloacele electronice de supraveghere şi documentele electronice.
 • Se schimbă substanţial modul de viaţă a cetăţenilor care sunt supuşi guvernării electronice.
 • Legile de funcţionare a sistemelor de guvernare creează pericolul supravegherii depline şi al direcţionării obligatorii a omului şi a societăţii către anumite scopuri.  
 • Baza comunicării digitale la nivel internaţional o reprezintă identificarea fiecărei persoane printr-un cod digital pe care îl foloseşte o persoană pentru fiecare tranzacţie. Astfel se codează şi se numerotează, pierzându-şi numele care îl caracterizează ca persoană. 
 • Fără codul digital, persoana se expune pericolului de a fi exclus pretutindeni, ajungând până la a nu mai putea să îşi procure nici hrana. 
 • Un pericol imediat, dar vizibil, este acela al pierderii independenţei naţionale a unui stat. Noi deja ne-am pierdut independenţa naţională din pricina convenţiilor de împrumut pe care le-au semnat şi validat 200 dintre parlamentarii noştri. Există pericolul ca acest cod să însoţească omul, chiar şi după moartea sa.
 • Apare acum un nou tip de delicte, cele electronice. Astăzi poţi jefui o bancă fără să spargi uşi şi case de bani sau să furi o persoană doar aflând codul cardului său.
 • Semnăturile digitale, chiar şi în cel mai avansat sistem, nu te pot asigura împotriva rău-făcătorilor.
 • Fiecare biocod conţine mult mai multe informaţii decât este nevoie pentru o simplă identificare a persoanei. Posibilităţile de abuz prin datele biometrice sunt vădite în situaţiile de discriminarea sau acceptarea la o slujbă, ajungându-se până la cruntul şantaj.
 • Biserică este de acord cu neliniştile cetăţenilor şi consideră inadmisibilă anularea drepturilor constituţionale, în cazul în care oamenii vor refuza colectarea şi prelucrarea datelor lor personale.
 • Documentele electronice nu trebuie să conţină informaţii necunoscute şi de neînţeles cetăţenilor. Nu trebuie să existe simboluri profanatoare şi caractere imorale sau ceva ce ar putea ultragia simţămintele religioase ale credincioşilor.
 • Clerul, monahii şi toţi fiii credincioşi ai sfintei Biserici sunt chemaţi să manifeste cu înţelepciune judecata creştină, să păzească libertatea mărturisirii credinţei lor, apărându-şi unitatea lor în Biserică pentru a aduce roade bune.

8. Sfântul Sinod al Bisericii Greciei s-a ocupat în mod repetat, cu interes neadormit şi continuu, de problema buletinelor electronice, deoarece împărtăşeşte îngrijorarea şi neliniştile poporului ortodox grec. În comunicatul din 9 Martie 1993, printre altele, s-au adus în discuţie actele de identitate electronice, „… având în vedere posibilităţile nelimitate ale tehnologiei electronice, fie spre sustragerea datelor, fie spre corelarea lor, există primejdia unei ameninţări de coşmar împotriva libertăţii personale a cetăţeanului… viitoarea (carte de identitate) să conţină date personale ale deţinătorului, de nevăzut cu ochiul liber şi, prin urmare, necunoscute deţinătorului”.

      De asemenea, în enciclica 2626/7-4-1997 cere literal: „prin proceduri constituţionale legiferate, Guvernul să se preocupe pe cât posibil de protejarea persoanei împotriva prelucrării electronice a datelor personale…”. În acelaşi timp preconizează: „pentru protejarea individului, să nu fie acceptat drept cod numeric al sistemelor electronice statale numărul 666”.

Altminteri, în enciclica 2641/9-2-1998, Sfântul Sinod „… insistă asupra mai vechii sale luări de poziţie asupra acestui subiect şi proclamă şi susţine nevoia de garantare a protecţiei caracterului privat al vieţii personale şi familiale şi confidenţialitatea comunicării…, iar în cazul în care va fi folosit odiosul număr 666, va recomanda credincioşilor să nu accepte noile buletine”.

În comunicatul Sfântului Sinod Permanent cu privire la Cardul Cetăţeanului din 8 decembrie 2010 subliniază „neclaritatea, contradicţia şi dezordinea” care există în proiectul de lege cu privire la guvernarea electronică. [Sinodul]„… îşi declară reţinerea” [faţă de proiect], deoarece „Biserica respectă irepetabilitatea persoanei omului şi libertatea dăruită de Dumnezeu. Fiinţa umană nu poate să fie dezgolită de demnitatea şi de trăsăturile sale unice”.

La finalul comunicatului Sfântului Sinod Permanent din 17-11-2010, printre altele, se accentuează următoarele: „Cardul Cetăţeanului nu trebuie să conţină în nici un chip, vădit sau ascuns, numărul 666” şi „de asemenea, în nici un fel nu trebuie ca acesta să încalce libertatea personală”.

Argumentul statornic al multora, acela că Biserica oficială trebuie să ia poziţie, să vorbească, să reacţioneze, este în parte rezonabil. Şi, de altfel, deja prin enciclicele mai sus amintitele şi prin comunicatele în presă, Sfântul Sinod s-a pronunţat cu foarte multă seriozitate asupra actelor de identitate electronice. Va trebui însă şi noi să înţelegem că Sfântul Sinod nu este stăpânit de spontaneitatea specifică mireanului sau partidelor politice. Chiar şi în privinţa canonizării Părinţilor cu sfinţenie recunoscută, Biserica nu se grăbeşte entuziast să hotărască, ci aşteaptă mai întâi intervenţia Sfântului Duh, glasului pliromei Bisericii Ortodoxe şi, la sfârşit, pecetea hotărârilor sinodale.

Observăm că în comunicatele Sfântului Sinod Permanent din 1993, 1997, 1998 şi 2010 se regăseşte aceeaşi mentalitate, aceleaşi poziţii de bază, aceeaşi cumpătare, nici un aer sau expresie de îngrijorare. Nu regăsim acelaşi mod de exprimare şi în Biserica Ortodoxă Rusă? Acest Har necreat al Sfântului Duh luminează, mişcă şi povăţuieşte pe Sfinţii Părinţi, din primele veacuri creştine până astăzi.

9. Orice altă mărturisire sau reacţie de împotrivire, desigur, are sens, pentru că e posibil să contribuie la îndepărtarea impunerii, forţate şi demonice, a celei mai mari robii care va lovi planeta noastră, după cuvântul cărţii Apocalipsei lui Ioan, de-Dumnezeu-insuflate. Un părinte contemporan luminat de Dumnezeu spune: „Să ne ducem şi noi lupta pentru a ne ajuta şi Dumnezeu. Domnul vrea de la noi să împreună-lucrăm cu El la îndepărtarea răului. El Însuşi ne îndeamnă să cerem, în rugăciunea Domnească «ci ne izbăveşte de cel viclean…», dacă mai înainte am împlinit toate cele dinaintea acestei cereri. Premisa  tuturor reacţiilor de împotrivire exterioară, în lume, pentru noi, creştinii ortodocşi, este rugăciunea cu durere a cinstitului Trup al lui Hristos, a Bisericii Sale, premisa este rugăciunea mădularelor sale sfinţite şi care neîncetat se află în pocăinţă. Nerăutatea, lăsarea în voia lui Hristos şi privegherile în rugăciune pot, după sfânta experienţă a părintelui Porfirie, să mute valul şi duhul dragostei, al pocăinţei şi al schimbărilor surprinzătoareşi în scena politică a spaţiului nostru, de vreme ce şi politicienii sunt oase din oasele noastre şi trup din trupul nostru. În chip tainic se transferă durerea noastră, mâhnirea noastră cea întru Domnul, compătimirea noastră, dragostea creştinească, asupra conducătorilor şi multe minuni se pot întâmpla, odată cu recunoaşterea responsabilităţilor fiecăruia dintre noi.

Participând la manifestaţia organizată de Părintele Nectarios Moulatsiotis putem trimite către putere mesaje şi semnale puternice şi decisive; este de ajuns să fie libere, atât sufleteşte, cât şi în limbaj, de ură, de exprimări nedemne şi de gesturi necuviincioase.

10. Pocăinţa noastră, a tuturor, ar putea schimba toate ameninţările guvernatorilor noştri şi ale jurnaliştilor care prevăd zile mai negre, iarnă mai grea şi toate cele asemenea. Ei nu prevăd. Ei pun la cale evoluţii mai rele: urmăresc ca oamenii să clacheze nervos, să nu mai poată rezista, să se sfâşie între ei sau să se sinucidă, să ajungă la foamete, la frig, expulzări, înstrăinări, la corupţie şi la supunerea faţă de tăvălugul antihristic al Noii Ere-New Age. Pocăinţa noastră, a tuturor,poate schimba previziunile, adică uneltirile lor, după cum s-a întâmplat cu oraşul Ninive şi cu Prorocul Iona. Acesta din urmă a trăit momente critice în pântecele chitului. Cu fiecare clipă, din cauza lipsei aerului, a oxigenului, se simţea sufocat, simţea că îi iese sufletul. Timp de trei zile a fost în primejdie de moarte. În chip minunat, chitul l-a aruncat afară şi a fost salvat. Aleargă la niniviteni şi, în ciuda amânărilor lui de la început, şi le transmite porunca Domnului. Trei zile şi Ninive ar fi fost distrusă. Pocăinţa personală a Prorocului Iona şi pocăinţa generală a ninivitenilor schimbă hotărârea Domnului. Iubirea Sa de oameni unită cu neînsemnata, dar decisiva, voinţă omenească aduc un rezultat imediat.

Iubiţi fraţi în Hristos,

Cu o zi înaintea cutremurului şi a tsunami-ului din Fukoshima, preşedintele Japoniei declarase că sistemele lor electronice erau atât de perfecte, încât, după părerea lui, nu mai aveau nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. În următoarea zi, defăimarea aceasta a fost aspru mustrată. Rezultatele au fost dezastruoase nu doar pentru preşedintele necugetat, dar şi pentru, probabil, la fel de necugetaţii săi supuşi.

Măcar în ţara noastră, să nu îngăduie Preaînaltul Dumnezeu Cel în Treime să îndurăm un asemenea dezastru. Fie ca rugăciunile sincere ale preacuvioşilor noştri arhierei, ale evlavioşilor ieromonahi şi preoţi, ale smeriţilor monahi şi pustnici şi ale întregului nostru popor ortodox, să vădească cugetul mărturisitor în Hristos şi eroismul înaintaşilor noştri greci. Astfel se va adeveri previziunea de-Dumnezeu-însuflată a Sfântului veacului nostru, Nectarie, care a scris că poporul grec este hărăzit de Preaînaltul Dumnezeu să fie ochi şi învăţător al întregii lumi.

Vom deveni ceea ce a prevăzut Sfântul Nectarie, dacă vom înteţi lupta noastră duhovnicească în Hristos. Avem arme dintre cele mai puternice: metanierul de 100 la canonul zilnic de dimineaţă, Sfintele Taine, slujbele de-Dumnezeu-însuflate, iubirea de oameni în faptă şi în inimă care ne va descoperi mult dorita iubire dumnezeiască.

Cu o asemenea luptă duhovnicească dumnezeiesc-omenească, mai poate avea putere hotărâtoare asupra noastră, atât la nivel individual, cât şi naţional, guvernul, puterea lui, statul sau dictatura antihristică?

 Traducere Mihail Ilie (G.O.)

Graiul Ortodox

Citiți și  Se face înscrierea în guvernarea electronică, care ne introduce în statul lui Antihrist de Părintele Sarantis Sarandos

 GUVERNAREA ELECTRONICĂ ŞI DREPTURILE OMULUI – ABORDARE TEOLOGICĂ A GUVERNĂRII ELECTRONICE Comunicarea Părintelui Arhimandrit Sarantis Sarandos

 ”Cardul cetăţeanului, un instrument conceput exclusiv pentru privarea de libertatea individuală” Comunicarea domnului Hristos Papasotiriou, avocat al Curţii Supreme de Justiţie, în cadrul conferinţei GUVERNAREA ELECTRONICĂ ŞI DREPTURILE OMULUI, organizată de Εστία Πατερικών Σπουδών (Vatra de Studii Patristice), sub egida Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Atena pe data de 31 martie 2011

Cuvântarea Părintelui Sarantis Sarantos la manifestaţia din Piaţa Syntagma

 Buletinul oficial al Sfântului Munte Athos referitor la Cardul Cetățianului

 În Grecia Mitropolitul Ambrozie al Kalavritelor și noul Mitropolit al Kifisiei dimpreună cu preoții și monahii au spus NU ”cardului cetățeanului”

Mitropolitul Serafim al Pireului: despre Cardul Cetăţeanului

 


[1] Memoriul va fi înaintat Sinodului de către Mitropolitul de Kifisia, Amarousios şi Oropos, Chiril. (n.tr.)

[2] AMKA , Ἀριθμός Μητρώου Κοινωνικῆς Ἀσφάλισης, = Numărul Matricol al Asigurării Sociale. (n.tr.)

[3] În legătură cu AMKA (Ἀριθμός Μητρώου Κοινωνικῆς Ἀσφάλισης = Numărul Matricol al Asigurării Sociale), Sinodul Permanent acceptă comunicarea Comisiei Sinodale pentru Probleme Dogmatice şi Canonice, potrivit căreia: „numărul AMKA este pur şi simplu în plus un număr util şi din toate datele pe care le conţine până în prezent nu prezintă nici un pericol pentru mântuirea sufletelor. În orice situaţie, Biserica stă de veghe” (A treia şedinţă a Sinodului Permanent pe luna octombrie, 23-10-2009). (n.red.gr.)

[4] Textul este preluat din Identitatea şi libertatea omului în Ortodoxie. Răspunsuri ale Bisericii în privinţa actelor electronice, Editura Predania, Bucureşti, 2009, p. 113. (n.tr.)

[5] Ε.Κ.Α.Μ., Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα, Unitatea Specială de Represiune Antiteroristă. (n.tr.)

[6] ΕΣΠΑ, Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, Cadrul Strategic Naţional de Referinţă. (n.tr.)

[7] ΕΣΔΑ, Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului.

 Surse: https://graiulortodox.wordpress.com/2013/02/11/142-si-acum-ce-facem-de-preacuviosul-arhimandrit-sarantis-sarantos-filolof-si-teolog-membru-fondator-al-centrului-de-studii-patristice-noul-buletin-bilet-fara-intoarcere/

https://graiulortodox.wordpress.com/2011/06/24/abordare-teologica-a-guvernarii-electronice-comunicarea-parintelui-arhimandrit-sarandis-sarandos-in-cadrul-conferintei-guvernarea-electronica-si-drepturile-omului/

https://graiulortodox.wordpress.com/2010/08/05/se-face-inscrierea-in-guvernarea-electronica-care-ne-introduce-in-statul-lui-antihrist-sa-ia-pozitie-ierarhia-fata-de-cardul-electronic-al-cetateanului-%e2%80%a6se-face-inscrierea-in-guvernarea-elec/

Traducere Mihail Ilie (G.O.)

Graiul Ortodox

 

Anunțuri

9 comentarii (+add yours?)

 1. radu iacoboaie
  Oct 07, 2014 @ 11:48:20

  LUCIAN DUȚĂ DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII SPUNE:

  ,,AUTORITĂȚILE TREBUIE SĂ AIBĂ CURAJUL SĂ IMPUNĂ MEDICILOR SĂ COMPLETEZE OBLIGATORIU ÎN DOSARUL ELECTRONIC DATELE PACIENȚILOR” (Evenimentul zilei, 19 septembrie 2014, p.4)

  Chipurile pentru a preveni fraudele din ministerul sănătății…

  Răspunde

 2. Graiul Ortodox
  Oct 07, 2014 @ 14:08:39

  Răspunde

 3. mihai
  Oct 08, 2014 @ 16:37:54

  mie mia ajuns cardul de ”sanatate” la domiciliu adus de postas si lam refuzat categoric

  Răspunde

  • Graiul Ortodox
   Oct 08, 2014 @ 17:36:01

   Si rezultatul care a fost? Ce au zis?

   Răspunde

   • mihai
    Oct 09, 2014 @ 13:56:56

    rezultatul a fost ca am scapat de acesta, nu am fost la domiciliu, ma sunat la tel. o ruda de a mea care ma luat in spatiu ca sa-mi spuna ca mia venit acest card adus de catre postas, iar eu iam zis scurt si raspicat sa sil ia inapoi pt. ca nu-mi trebuie asa ceva, si la drept vorbind un sistem gaunos cum este acesta de sanatate nu are ce-ti oferi decat iluzii desarte

 4. Trecut si Viitor
  Oct 09, 2014 @ 10:55:36

  Ceva organizatie anti card ?

  Răspunde

 5. radu iacoboaie
  Oct 10, 2014 @ 21:34:45

  Răspunde

 6. duhovnic
  Oct 13, 2014 @ 15:07:32

  Răspunde

 7. Ultimele articole despre CARDUL DE SANATATE de pe BLOGURILE ANTI CIP | Saccsiv's Weblog
  Oct 19, 2014 @ 13:09:58

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: