Prima pagină

PS. Lonhgin: „Eu nu dau binecuvântare să mergeţi la război !” Ucraina. Fratricid ! Românii sunt siliți să se omoare între ei !!!

3 comentarii


 

Ucraina. Fratricid ! Românii sunt siliți să se omoare între ei !!!

„Eu nu dau binecuvântare să mergeţi la război ! Nu-i război împotriva vrăjmaşului, ci e războiul cel dintre noi” PS.Episcop Longhin

Îngroziţi de război, românii din Ucraina fug de înrolare.

Oficiali ucraineni acuză România că găzduieşte recruţii dispăruţi

Românii din Ucraina se văd din nou obligaţi să lupte într-un război străin pentru ei. O nouă etapă de mobilizare la război a adus noi tensiuni în regiunea Cernăuţi. „17% din recruţi au fugit din ţară. Hotelurile şi motelurile din România sunt pline de ucraineni care fug de înrolare”, susţine un consilier al preşedintelui Petro Poroşenko.

646x404[1]

Săptămâna trecută, în Ucraina a început ce de-al patrulea val de mobilizare militară. Dacă până acum, în celelalte etape, numărul persoanelor chemate sub arme era destul de mic, de această dată aproape toţi cetăţenii ucraineni care au efectuat stagiul militar şi rezerviştii vor fi chemaţi pentru a trece examenul medical şi pentru a se afla starea lor familială.

După vizita la comisariatul militar unii bărbaţi norocoşi vor afla că nu trebuie să meargă pe front fie din cauza stării de sănătate, fie pentru că au un număr mare de persoane în îngrijire.

Ordinele de mobilizare au început deja să fie distribuite în localităţile care fac parte din regiunea Cernăuţi, locuită în mare parte de etnici români. Potrivit autorităţilor regionale, din Cernăuţi vor fi chemaţi sub arme aproximativ 2.500 de bărbaţi.

Cei care evită mobilizarea, ameninţaţi cu închisoarea

În multe cazuri, oamenii nu au fost găsiţi de autorităţi atunci când au fost căutaţi acasă pentru a le fi înmânate ordinele de mobilizare. De la familie autorităţile au aflat că bărbaţii sunt plecaţi din ţară.

Numele celor care nu au fost găsiţi acasă pentru a le fi înmânate ordinele de mobilizare au fost incluse pe liste speciale şi aceştia urmează să fie daţi în urmărire pentru a le fi clarificată situaţia.

Comisarul militar regional al regiunii Cernăuţi, Vitalii Ciurai, a anunţat, citat de presa locală, că în cazul a 22 de persoane au fost deja deschise dosare penale pentru eschivarea de la mobilizare. Pedeapsa poate ajunge de la trei la cinci ani de închisoare.

Unii primari refuză să înmâneze ordinele de mobilizare

După ce în iulie 2014 în regiunea Cernăuţi au izbucnit ample proteste împotriva înrolării bărbaţilor într-un război pentru ei străin, unii primarii din zonă evită acum să ajute autorităţile de stat în acţiunea de mobilizare. Doi primari din raioanele Noua Suliţa şi Hliboca şi directorul unei întreprinderi din Cernăuţi au refuzat să se ocupe de înmânarea către cetăţeni a ordinelor de prezentare la comisariatele militare. Cei trei au fost sancţionaţi contravenţional.

„Mobilizarea în ţinut decurge dificil. Cea mai complicată situaţie e în raioanele Hliboca, Storojineţ şi Vijniţa. Conform legislaţiei în vigoare, la înfăptuirea procesului de recrutare sunt implicate organele autoadministrării locale, primăriile, conducătorii întreprinderilor etc. Evident, de persoanele responsabile de mobilizare, care au refuzat să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu, se vor ocupa de acum organele de drept”, a precizat Vitalii Ciurai, citat de Libertatea Cuvântului.

România, acuzată că-i adăposteşte pe fugari

Iurii Biriukov, unul dintre consilierii personali ai preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, a scris pe contul de Facebook un text în care susţine că România îi găzduieşte pe cei care fug de război. Postarea care a stârnit discuţii a fost ştearsă ulterior de Iurii Biriukov.

Am primit primul raport cu privire la implementarea celui de-al patrulea val de mobilizare. ŞI NU ÎNŢELEG! Nu înţeleg faptele.

… Primarii din 14 localităţi din regiunea Ivano-Frankivsk au refuzat să primească ordinele de mobilizare

… 57% dintre recruţii din regiunea Ivano-Frankivsk nu au ajuns la comisiile medicale

… 37% dintre recruţii din regiunea Ivano-Frankivsk au părăsit teritoriul Ucrainei

… Primari din regiunea Ternopil sabotează înmânarea ordinelor de mobilzare, când în zonă ajung reprezentanţi ai comisariatelor militare îi avertizează pe locuitorii din satele lor şi din împrejurimi

… primarul comunei Konyukhi, raionul Kozovsky, a raportat că localnicii au închiriat două autobuze şi au plecat în Federaţia Rusă.

… în oraşul Colchino, raionul Mukachevo, regiunea Transcarpatia, au fost îmânate doar trei din 105 ordine de mobilizare. Nouă persoane nu locuiau la adresa de domiciliu, iar 93 de persoane erau plecate, în ianuarie, la „munci agricole de sezon”.

… în ultimele 30 de zile, frontiera de stat în regiunea Cernăuţi a fost trecută de 17% din numărul total al recruţilor din regiune. Din surse neoficiale se ştie că hotelurile şi motelurile din România, în apropierea graniţei, sunt pline cu ucraineni care fug de înrolare.

19% dintre recruţii din regiunea Volyn cărora le-au fost înmânate ordine de mobilizare au refuzat înrolarea din motive religioase, asta deşi în anii anteriori procentul refuzurilor din acelaşi motive nu a depăşit niciodată 0,7%”, a scris Iurii Biriukov pe Facebook.

Iurii Biriukov (stânga) alături de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko:

Un nou val de proteste?

„Un nou val al mobilizării în armată ar putea trezi un nou val al protestelor în unele regiuni din vestul ţării, aşa cum s-a întâmplat în vara acestui an. Rada Supremă a Ucrainei pregăteşte şi alte surprize pentru populaţie: potrivit presei de la Kiev majoritatea parlamentară pro-prezidenţială se pregăteşte să recunoască oficial operaţiunea antiteroristă din estul Ucrainei – război. De aici rezultă împuterniciri şi mai mari ale comisarilor militari, care sub pretextul războiului recunoscut oficial vor avea dreptul să numească în afara legii protestele în masă şi un refuz la mobilizare. Nu este o descoperire că declararea stării de război (la nivel naţional sau local) prevede o limitare a drepturilor omului, inclusiv şi a dreptului la proteste.

Reprezentanţii Ministerului Apărării de la Kiev susţin că în cazul unei mobilizări în armată vor fi înrolate persoanele cu experienţă militară. Deci, Ucraina nu va repeta greşelile din trecut când trimitea pe linia frontului tineri, care nici nu ştiau cum să ţină arma în mână (printre aceştia se numără şi etnici români din regiunea Cernăuţi).

În acest context, putem adăuga că în localităţile locuite compact de românii din Ucraina, se găsesc cu greu persoane care doresc să-şi apere ţara în mod voluntar. Mulţi tineri români se află pe linia frontului din Donbas, unii chiar şi-au dat viaţa pentru integritatea Ucrainei, alţii, însă, s-au refugiat temporar în diferite ţări (România, Republica Moldova, Polonia), aşteptând o detensionare a situaţiei în estul ţării.

Un paradox local este faptul că unii etnici ucraineni şi români din regiunea Cernăuţi s-au refugiat în Rusia, găsindu-şi un job sezonier în Moscova şi în suburbiile capitalei ruse. „Dacă duşmanul îţi intră în casă, trebuie să te muţi cu traiul în casa lui”, acesta ar fi principiul acţiunilor unor tineri din vestul Ucrainei”, scrie Ion Ungureanu în Libertatea Cuvântului.

PS Longhin, episcop vicar de Bănceni: „Noi nu dăm copiii la moarte!”

Fragment dintr-o predică susţinută de PS Longhin, episcop vicar de Bănceni: „Atâta vă rog: să fiţi uniţi şi să nu daţi copiii la moarte. Credinţa noastră ortodoxă nu ne dă voie să ne omorâm unii pe alţii. Pentru interesele politice, pentru cei care-şi apără businessul lor, care-şi apără scaunele lor de conducere, vor să omoare lumea noastră, care trăieşte în pace şi-n Dumnezeu. Dragii mei, nu aveţi voie să împuşcaţi, să omorâţi. Dumnezeu dă viaţă, Dumnezeu o ia. Conducătorii Ucrainei au spus: „Credinţa ortodoxă este cel mai mare vrăjmaş al Ucrainei”. Aşa le-au dictat străinii, care nu pot suporta adevărul, pentru că sunt orbi.

Cum pot ridica arma şi împuşca făptura lui Dumnezeu? Are şi el mamă, soţie, copil, ca şi voi. De ce impun, cu de-a sila, să omorâm? Va ieşi adevărul la suprafaţă: sunt mii şi zeci de mii care au murit şi ei vorbesc de sute. Eu nu dau binecuvântare să mergeţi la război. Noi vă îndemnăm la pace. Sunt circa 10.000 de soldaţi ucişi, de care nici mamele lor nu ştiu că nu mai sunt în viaţă. Nu fac politică, ci spun cu durere că nu-i război împotriva vrăjmaşului, ci e războiul cel dintre noi. Când blestemaţii apără Statele Unite, vor să vadă cum se omoară ortodocşii, cum se împuşcă ortodocşii, şi ei stau şi beau, mănâncă şi se veselesc, şi se bucură de sângele care se varsă pe un pământ sfânt.

Greu vor plăti sângele care curge pe mâinile şi pe hainele lor. Acestea le-a făcut o Europă blestemată, de care Sfinţii Părinţi au spus „să nu vă închinaţi fiarelor” şi americanii, care în ce ţară s-au băgat, numai vrajbă şi vărsare de sânge au adus. S-au dat la o parte şi se bucură de sângele creştinilor noştri. Simţim cu toţii, fraţilor, că suntem în pragul celui de-al treilea război mondial. De aceea, vă spuneam, pocăiţi-vă! Noi nu dăm copiii la moarte!

Niciodată nu voi pomeni la Sfânta Liturghie pe aceşti conducători blestemaţi ai ţării noastre. Niciodată pe aceşti conducători necredincioşi, fără frică de Dumnezeu, care stau în fotolii şi arată cu degetul zicând: omorâţi. Doar o singură rugăciune: Dacă mai poţi, Doamne, luminează-i, că i-a cuprins lumina întunericului şi iadul este peste ei. Nu vor altceva decât să curgă sânge şi asta este plăcerea lor. Satanişti! Slugile satanei sunt. Dacă nu se vor opri, îi va opri Dumnezeu, dar va fi jale mare”.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/suceava/Ingroziti-razboi-romanii-ucraina-fug-inrolare-oficiali-ucraineni-acuza-romania-gazduieste-recrutii-disparuti-1_54cc94f0448e03c0fd234563/index.html

 

Anunțuri

3 comentarii (+add yours?)

 1. nona
  Feb 02, 2015 @ 08:24:58

  Romani ! nu mergeti la razboiul lui procenco nu-i razboiul vostru. Cei din estul ucrainei sunt fratii nostri ortodoxi, si care nu vor sa fie tarati in mizeria din occident. DOMNUL SA-i intareasca sa biruie ,,maidanezii”.

  Răspunde

 2. radu iacoboaie
  Feb 03, 2015 @ 21:19:19

  OFF TOPIC

  FRAȚI ROMÂNI, URMĂRIȚI CU ATENȚIE ACEST FILM SINTEZĂ DOCUMENTAR. NU ESTE O SIMPLĂ ÎNREGISTRARE VIDEO A DEZBATERII PUBLICE DIN 16 IANUARIE 2015. Încercați să observați fiecare detaliu în parte, mai ales în privința atitudinii celor din prezidiu, adică a reprezentanților Ministerului Sănătății și Guvernului. Observați cum doamna juristă nu a rostit un cuvânt, dar mai tot timpul mesteca gumă!… Specialistul în IT nu a rostit nici el vreun cuvânt dar a plecat pe furiș înainte de a i se adresa vreo întrebare legată de securitatea datelor medicale din dosarul electronic de sănătate și din cardul electronic de sănătate!… Președintele CNASS a afișat o atitudine nedemnă de zeflemea și nepăsare, încercând să ne convingă că nu este absolut nicio problemă… Dânșii au venit doar pentru ca să nu li se poată imputa lipsa dezbaterii publice legal prevăzute de lege și a promite societății civile în van din nou găsirea unei alternative la acest card, pe care în patru ani oricum au tot promis-o fără succes…

  ȘI TOTUȘI FRAȚI ROMÂNI, VORBIM ÎNSĂ DE LUCRURI EXTREM DE SERIOASE, CARE VIZEAZĂ ÎNSĂȘI SIGURANȚA CETĂȚENILOR ROMÂNI! ÎNȚELEGEM TREPTAT CĂ IDENTITATEA ACEASTA ELECTRONICĂ PE CARE NE-O CREEAZĂ GUVERNANȚII (DOSARUL ELECTRONIC ÎNDEOSEBI) NE ADUCE SCLAVIA ELECTRONICĂ, LAGĂRUL ELECTRONIC (DIN CARE NU MAI POȚI EVADA), DICTATURA BIOMETRICĂ ȘI ABOLIREA DEMOCRAȚIEI, ÎNTR-UN CUVÂNT IADUL ELECTRONIC… TRAFICUL DE ORGANE… GENOCIDUL SPIRITUAL ȘI UMAN…

  https://raduiacoboaie.wordpress.com/INTRODUCEREA-OBLIGATORIE-A-CARDURILOR-ELECTRONICE-DE-SĂNĂTATE-ÎNCEPUTUL-DICTATURII-BIOMETRICE-ÎN-ROMÂNIA!2015/02/02/2553/

  Răspunde

 3. ORTODOXIE
  Feb 03, 2015 @ 21:58:16

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: