68663_Sant-asaram-bapu-holi-wallpapers_1600x1024[1]

 Invătați despre erezii

BIROUL ANTIERETIC

al  Sfântei Mitropolii a Kifissiei, Amarusi și Oropos- ATENA

images4[1]

Festivalul Culorilor și hinduismul new-age-ist

Biroul de Combatere a Ereziilor din cadrul Sfintei Mitropolii de Kifisia, Amarousi și Oropos avertizează asupra background-ului new-age-ist al Festivalului Culorilor, care va avea loc duminică, 20 iunie 2015, la Centrul Olimpic din Atena. [Graiul Ortodox]

 

 SFÂNTA MITROPOLIE DE KIFISIA, AMAROUSI ȘI OROPOS

BIROUL DE COMBATERE A EREZIILOR

 Amarousi,  11 iunie 2015­­­

COMUNICAT

test3[1]

Suntem informați de mass media că pe data de 20 iunie, la Centrul Atletic Olimpic din Atena (OAKA), va avea loc evenimentul „«Colour Day Festival»(Festivalul Culorilor). Se prezintă ca o manifestare dedicată tinerilor, care, pe lângă muzică live și dans, va cuprinde și un moment inedit: aruncarea cu praf colorat peste participanți. Asigurarea organizatorilor că respectivul praf este controlat și inofensiv nu înlătura profunda neliniște și nedumerirea noastră legată de originea ideii acestui eveniment, menționată de către organizatori: «Ideea a fost preluată… de la festivaluri similare care au avut loc Statele Unite, Portugalia, Anglia și Spania[1]…, la originea ei stă o cunoscută sărbătoare religioasă a culorilor care se respectă în India, unde se serbează cu evlavie în fiecare primăvară de mii de ani încoace!*»

Caracterul religios al aruncării cu culori peste oameni sau al ungerii trupului cu culori, așa cum se obișnuiește la această sărbătoare, are diferite referiri în mitologia hinduistă[2]; în India, acest tip de manifestări festive sunt însoțite de un comportament carnavalesc care ne este deja familiar: consumul de băuturi, muzică, dans, gesturi indecente, dat fiind că totul e permis în această zi! Prin această manifestare pătrunde în țara noastră un soi de carnaval «oriental», care se promovează prin «intenția soft» de relaxare și distracție (cu tot ce presupun acestea), însă de fapt are un solid background idolatru (închinare la idoli prin culori nt.G.O.). Mărturisim că este prima oară când auzim să se declare fățiș acest background, invitându-i pe cei interesați să cunoască mai multe despre el și despre mediul lui de proveniență, anume mizantropica religie hinduistă, religie care, dimpreună cu practicile ei, constituie un vehicul al Noii Epoci, și face demersuri sistematice de a se impune în lumea apuseană.

3a903f17704cdae78cea9528c022a975[1]

De pildă, yoga este promovată drept exercițiu fizic, rugăciunea este înlocuită cu meditația, medicina clasică și farmaceutica sunt uzurpate de așa-numitele terapii alternative, iar acum, chiar și în distracțiile tinerilor se întrezărește un fond hinduist. Dumnezeul cel desăvârșit, cel revelat în Sfânta Treime, este substituit de o zeitate-divinitate cosmică.

Este oare, deci, întâmplător că exact a doua zi, pe 21 iunie, în cadrul Zilei Mondiale a Practicii Yoga, consacrată (sau mai bine zis impusă) de Organizația Națiunilor Unite, sunt organizate manifestări festive de către Asociația Panelenă Yoga din Álsos, Nea Smýrni? După cum vedem chiar din programul festivităților, este cuprinsă o «meditație panelenă» pentru pace, dragoste și trezire spirituală… Manifestări similare vor avea loc și în alte locuri din Grecia.

109420844[1]

Biserica noastră locală, preocupându-se cu neliniște de sufletele miilor de tineri creștini ortodocși, botezați în numele Preasfintei Treimi, are datoria sfântă de a informa și a semnala pericolele aflate în spatele manifestărilor mai-sus menționate. Este un lucru de la sine înțeles că, în calitate de creștini ortodocși, îmbrăcați cu Hristos, se cuvine să păzim neîntinată haina botezului nostru și al copiilor noștri, rămânând departe de asemenea evenimente, oricât de «nevinovate» sau tinerești sau umaniste sau «spirituale» ar părea ele.

 Din partea Biroului de Combatere a Ereziilor.

Avertizare, în filmul de mai jos puteți vedea cum tineri prin cântece și dansuri  se închina zeului Krishna împreună cu mormonii. Astfel că zeul Krishna devine ”mai mare” peste Dumnezeul Treimic.  Ecumenism, prin dans, muzică și culoare.

Biroul pentru erezii și secte al  Mitropoliei Kifissiei, Amarusi și Oropos Biroul funcționeaza în Biserica Sfinților Apostoli Petru si Pavel din Pefkis Attikis în fiecare marți și sâmbătă de la orele 10.00-13.00 și  în fiecare joi de la 17.00-20.00.

Cei responsabili de biroul pentru erezii și secte sunt protopresbiterul pr. Nikolaos Gavala și colegii Konstantinos Nafpliotis și Konstantina Alevizou. Aceștia va vor răspunde competent și documentat la telefoanele dumneavoastră,  pentru orice problemă referitoare la erezii, secte și culte. Biroul are o bibliotecă bogată pentru problemele de mai sus și echipamente similare.

 Tel. contact: 210-2790850

E-mail: apologitiko@gmail.com

Sursa: http://www.imkifissias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1237:anakoinosi-grafeiou-epi-ton-aireseon&catid=102:anakoinoseis&Itemid=532

 Traducere: Mihail Ilie (G.O.)

Graiul Ortodox

[1] “Holi” Festival of Colours.

* Holi, sau Holli (în sanscrită होली), este un festival al primăverii sărbătorit de hinduși, sikh și alte religii. Este ținut în principal în India, Nepal, Sri Lanka,[1] și în țări cu diasporă indiană semnificativă, cum ar fi Surinam, Guyana, Africa de Sud, Trinidad, Regatul Unit, Statele Unite, Mauritius și Fiji. În statele indiene Bengalul de Vest și Orissa, este denumit Dolyatra (Doul Jatra) sau Basanta-Utsav („festivalul primăverii”). Cele mai semnificative sărbători Holi sunt cele ținute în regiunea Braj, în zonele legate de zeul Krishna: Mathura, Vrindavan, Nandagaon și Barsana. Aceste locuri au devenit atracții turistice în timpul sezonului de Holi, care durează până la șaisprezece zile. Principala zi de Holi, denumită și Dhuli Vandana în sanscrită, precum și Dhulheti, Dhulandi sau Dhulendi, este sărbătorită de oameni prin aruncarea de pulberi colorate și de apă colorată unii în alții. Focurile de tabără se aprind cu o zi înainte, zi denumită Holika Dahan (arderea de Holika) sau Chhoti Holi (micul Holi). Rugurile sunt aprinse în amintirea evadării miraculoase a tânărului Prahlad realizată când demona Holika, sora lui Hiranyakashipu, l-a dus prin foc. Holika a ars, dar Prahlad supus credincios al zeului Vishnu, a scăpat nevătămat din cauza credinței sale nestrămutate. Holika Dahan este denumit și Kama Dahanam în sudul Indiei. https://ro.wikipedia.org/wiki/Holi [n. trad.]

[2] Poate face trimitere la zburdălniciile erotice ale divinității hinduse Krishna cu concubinele sau cu iubita sa, Radha, fie amintește de distrugerea (incinerarea) spiritului rău al mitologiei hinduse și ungerea cu cenușa lui, sau venirea multicolorei primăveri, cu referiri la fecunditate etc.  

Anunțuri