Epistola către Sfânta Chinotită despre «Centrul Aghioritic»

IMG_1[1]

 

«Sinaxa Clericilor și a Monahilor Ortodocși  din Grecia»  a timis o scrisoare către Sfânta Comunitate din  Muntele Athos în data de 13 mai 2015. Prin acesta își exprimă îngrijorarea cu privire la păcatul abominabil și atroce al homosexualilor și al principalilor susținători ai acestui păcat.

Scrisoarea este următoarea:

 «Către Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos, Karies 13 mai a.c.

Preacuvioși Părinți și Frați, Hristos a înviat!

«Sinaxa Clericilor și Monahilor Ortodocși», la ultima întâlnire a membrilor săi, a discutat printre altele și despre cumplita susținere și încurajare a spurcatului și înfricoșătorului păcat al homosexualității, care răstoarnă legile lui Dumnezeu și ale firii, dizolvă așezământul de Dumnezeu lăsat al nunții și familiei și aduce, așa cum s-a văzut, pedeapsa pedagogica a lui Dumnezeu.

Întrucât, printre principalii susținători ai acestui păcat de Dumnezeu urât și rușinos se numără și primarul Tesalonicului, domnul G. Butáris, care de trei ani la rând (2012-2014) organizează pe străzile Tesalonicului «paradele trufiei» homosexualilor, cărora cu fală le stă în frunte, pângărind mediul duhovnicesc și alungând harul și binecuvântarea din Tesalonicul născător de sfinți, și, întrucât, în același timp, în calitate de primar prezidează Fundația «Agiorítiki Estía» [Vatra Aghiorită] vizitează Sfântul Munte și Sfânta Chinotită, și asta chiar cu câteva zile înainte de parada homosexualilor, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, iar mulți se smintesc pentru că este primit și găzduit de către autoritățile Sfintei Chinotite, de aceea cu respect vă rugăm să deliberați asupra următoarelor aspecte, prin care, pe de o parte, îl veți ajuta pe primar să își reconsidere cel puțin unele dintre demersuri, iar pe de altă parte pliroma ortodoxă se va liniști:

  1. a) Să fie rugat domnul G. Butáris ca, din respect față de calitatea sa de președinte al Fundației «Agiorítiki Estía», să nu mai contribuie în viitor la organizarea și promovarea homosexualității, începând chiar de anul în curs (iunie 2015).
  2. b) Să i se declare în scris că, în cazul neconformării sale la dumnezeiasca vrere de a osândi sodomismul sau cel puțin de a nu-l susține în chip blasfemiator, Sfânta Chinotită fie îi va interzice intrarea în Sfântul Munte, dacă acest lucru este posibil, fie va înceta să mai aibă vreo relație cu el, ca președinte al Fundației «Agiorítiki Estía», lucru care este necesar și ușor de realizat.

Cunoscând și preocuparea și neliniștea dumneavoastră față de flagrantele alunecări duhovnicești în câmpul duhovnicesc al dogmei și ethosului, vă încredințăm de prețuirea și dragostea noastră în Hristos cel înviat, în numele «Sinaxei Clericilor și Monahilor Ortodocși»:

Arhimandritul Athanásios Anastasíou

Proegumenul Sfintei Mănăstiri a Marelui Meteor

Arhimandritul Sarántis Sarántos

Paroh al Sfintei Biserici a Adormirii Maicii Domnului, Amaroúsion Attica

Arhimandritul Grigorios Hatzinikoláou

Egumenul Sfintei Mănăstiri a Sfintei Treimi, Ano Gatzéas, Vólos

Gheronda Evstratios Ieromonahul

Sfânta Mare Mănăstire a Marii Lavre, Sfântul Munte

Protopresviterul Gheorghios Metallinós

Profesor Emerit al Facultății de Teologie a Universității din Atena

Protopresviterul Theodoros Zísis

Profesor Emerit al Facultății de Teologie a Universității din Tesalonic

Dimitrios Tselenghídis

Profesor Emerit al Facultății de Teologie a Universității din Tesalonic (consilier)

 Orthódoxos Týpos, 5 iunie 2015, nr. 2071, p. 1, 7.

Traducere: Tatiana Petrache. (G.O.)

Graiul Ortodox

 

Anunțuri