DSCN5989[1]Cardul de tranzacții

 de Arhimandritul Sarántis Sarántos, Paroh al Sfintei Biserici a Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, Amaroúsi

 În urmă cu 30 de ani, guvernele unor state dezvoltate încercau să îi convingă pe cetățenii lor că ar beneficia de mari facilități în viața lor publică și privată, dacă toate tranzacțiile s-ar efectua printr-un act de identitate electronic.

Însă mulți factori democratici, dar și creștini, s-au împotrivit, expunând nenorocirile pe care le poate aduce o asemenea închisoare electronică ce îi va înlănțui pe oameni într-o brutală dictatură mondială și îi va conduce la pecetluirea cu numărul lui antihrist.

Actul de identitate electronic a primit și alte denumiri de-a lungul timpului, cum a fost, de pildă, cardul cetățeanului în timpul guvernării lui Gheorghios Papandréou. Sub aceeași denumire – cardul cetățeanului – a reapărut în timpul guvernării SYRIZA. Deși, atunci când se afla în opoziție, SYRIZA lupta alături de noi, punând în lumină aspectele negative ale actelor electronice, acum le consideră un adevărat colac de salvare pentru cei săraci, cărora prin aceste carduri urmează să li se aloce sume derizorii pentru supraviețuire și chirie. Dezbaterea publică, care a venit cu argumente sănătoase și demne, i-a obligat la momentul respectiv pe guvernanți să retragă din circulație actul de identitate electronic. Însă, prin intermediul altui ministru, se încearcă impunerea lui pe altă cale, drept card de credit sau de debit, și se va aplica de probă în toate insulele din Egee, care au o populație de peste 3000 de locuitori. Locuitorii săraci se împotrivesc, întrucât aceștia au posibilitatea ca din turismul de pe timpul verii să scoată niște bănuți pentru supraviețuire care să le ajungă tot restul lunilor anului, mai aride din punct de vedere economic, așa încât să poată supraviețui până vara următoare. Guvernanții aplică regimul de austeritate asupra acestor locuitori de pe insule, care nu au mari posibilități economice, însă pe care îi prezintă drept mari oameni de afaceri, îngrijindu-se, vezi Doamne, de reputația lor de oameni de afaceri cinstiți, ca nu cumva să fie acuzați de evaziune fiscală.

Este dincolo de orice îndoială, chiar și pentru cel mai naiv cetățeanul elen, că acest card de tranzacții, de credit sau, cum mai este numit, card de debit, introdus în mod perfid:

  1. poate să conțină cipul RFID, reprogramabil,
  2. are o capacitate mai mică sau mai mare, însă, indiferent de aceasta,
  3. comunică cu o bază de date, în care, în momentul de față, sunt cuprinse toate informațiile economice, însă ulterior vor fi cuprinse toate datele personale ale întregii vieți publice și private a cetățeanului.

Concetățenii noștri sunt convinși că noul și perfidul card de tranzacții substituie în toate privințele cardul cetățeanului, care însă a fost deja respins în urma unei consultări publice de către toți factorii democratici ai țării noastre, cu excepția unor naivi îndoctrinați politic.

Nici unui factor de partid nu îi este permis să ne amăgească și să ne batjocorească pe noi, atât de încercații greci, căci știm cu toții că nu este posibil să fie eradicată în felul acesta evaziunea fiscală, întrucât acest card de tranzacții:

  1. se impune doar cetățeanului grec foarte sărac sau celui considerat ca făcând parte din clasa de mijloc,
  2. nu se impune celor care au bani cu nemiluita, pentru că aceștia au posibilitatea să încheie acorduri privilegiate, particulare și secrete, cu băncile și, în plus,
  3. Banca Greciei, care are rol reglementator în tranzacții, are dreptul să legifereze cu privire la chestiuni economice, iar deciziile ei sunt adoptate nu prin votul Parlamentului Elen, ci direct prin publicarea lor în Paginile Gazetei Guvernului (F.E.K.)[1] și au valoare de legi de ”stat”.

Aceste lucruri ne sunt deja cunoscute tuturor. Cei peste 10 000 de concetățeni ai noștri care au depus în format electronic sau/și pe hârtie decizia lor de a nu primi cardul cetățeanului, au dovedit că dețin capacitatea simplă și de la sine înțeleasă de a înțelege intențiile miniștrilor, care uneltesc pe toate căile ca să legifereze aceste carduri. Acum cetățenii eleni își reînnoiesc intenția de a nu cădea victime ale planurilor nemiloase ale Noii Epoci, care dorește ca toate să fie călcate în picioare sub cea mai cumplită dictatură mondială.

Listele Lagarde, Luxembourg și altele, i-au scos la lumină doar cu titlu informativ pe unii dintre grecii care s-au îmbogățit ilegal, dar nu au condus la nici un alt rezultat dorit, adică la eradicarea evaziunii fiscale. Desigur, nu se vorbește nimic despre returnarea banilor… Poporul nostru va confirma și de data aceasta cuvântul care zice că ”la omul sărac nici boii nu trag”. Cu toate acestea, grecii se opun și insistă cu demnitate, la toate nivelurile, împotriva batjocurii, a degradării economice și a denigrării marilor personalități ale lungii sale tradiții elene creștine. Poporul nostru însă știe să spună și nu, atunci când Noua Epocă se dezlănțuie împotriva înaltelor sale crezuri rămase neștirbite. Acum el spune nu și cardurilor de tranzacții.

Între timp, vuiește mass media despre aducerea sfintelor moaște ale Sfintei Varvara, care s-au așezat spre închinare în biserica cu același nume din cartierul Sfânta Varvara. Și aici se dezlănțuie factorii de partid care strică lucrurile, în timp ce alți concetățeni încearcă să le repare, pentru că este o evidență mulțimea de pelerini, precum și timpul de așteptare de peste două ore, care vădesc puterea credinței ortodoxe în rândul poporului nostru. Același credincios spune nu și cardului de tranzacții. Desigur, nu doar oamenii credincioși sunt cei care nu doresc pentru nimic în lume cardul de tranzacții, ci și mulți alți cetățeni.

Guvernanții noștri oare chiar nu au urechi de auzit, nu au ochi să vadă ce se întâmplă în rândul poporului nostru?

Orthódoxos Týpos, 29 mai 2015 nr. 2071, pp. 1,6

Traducere: Mihail Ilie (G.O.)

Graiul Ortodox

[1] Corespondentul elen al Monitorului Oficial. [n. trad.]

Anunțuri