Neo-păgânii din Grecia sunt gata să înceapă un „război de eliberare” împotriva creștinilor

01[1]

Mitropolia de Pireu a Bisericii Ortodoxe a Greciei a lansat un apel special, ca urmare a intensificării neo-păgânismului.

În document, se vorbeste despre „radicalizarea fără precedent a unor organizații neo-păgâne”, dintre care multe „au depășit nu doar decența, ci și legea.” Prin intermediul unor pagini web, neo-paganii îi hulesc pe sfinții ortodocsi și pe Hristos si lansează amenințări la adresa preoților și credincioșilor ortodocși:
Ei declară deschisa crearea de grupuri armate, din așa-numitii ‘războinici ai zeilor’, invitand la o revoltă armată de ‘eliberare a grecilor din sclavia creștina’”.

Ei vorbesc despre râuri de sânge și de munți de cadavre… exprimandu-si intenția de a începe un ‘război sfânt de eliberare’, împotriva creștinilor ortodocși, care sunt numiti invadatori ocupanti ai teritoriului Greciei”.
Confirmarea faptului că neo-paganii nu au de gând să se limiteze la amenințări, este recenta arestare a membrilor radicali neo-păgâni din „Comando-ul E-urilor”, din orașul Kalamata. Neopaganii au pus explozibili la Monumentul ultimului împărat bizantin, Constantin Paleologul, în Sparta, și au vrut sa lanseze o serie de atacuri asupra birourilor guvernamentale, centrelor si organizatiilor culturale.

Arhiepiscopia de Pireu reamintește că neo-păgânii au atacat bisericile ortodoxe și au cerut poliției să asigure protecția credincioșilor ortodocși.

Neopăgânismul reinvie învățături păgâne antice și practici spirituale, sub forma unei noi manifestari religioase.

Mai multe aici : http://www.atitudini.com/2015/11/neo-paganii-din-grecia-sunt-gata-sa-inceapa-un-razboi-de-eliberare-impotriva-crestinilor/

Anunțuri