Sfântul şi Marele Sinod Panortodox se va întruni în Creta (Grecia)

 DSC_6784

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a precizat duminică, 24 ianuarie 2016, faptul că Sfântul și Marele Sinod Panortodox din luna iunie a acestui an se va întruni în Creta (Grecia) şi nu în Constatinopol (Turcia), așa cum era stabilit până acum. Preafericirea Sa a anunţat acest lucru în timpul vizitei efectuate astăzi la Paraclisul comunității românești din Geneva.

„Avem bucuria şi speranţa că Sfântul şi Marele Sinod Panortodox se va ţine în luna iunie, aproape de Sărbătoarea Rusaliilor sau Pogorârii Duhului Sfânt. De data aceasta putem spune că nu se va mai ţine la Constantinopol cum era prevăzut, ci în Creta, deoarece se dorește să fie într-o țară creștin-ortodoxă. Turcia este acum o ţară eminamente musulmană şi sperăm ca în zilele următoare să finalizăm textele asupra cărora încă nu s-a ajuns la un consens şi să încheiem această lucrare care durează de aproape 50 de ani sau mai bine. Noi am precizat că acest viitor sinod nu este ultimul, nu este un sinod eshatologic, care precede sfârşitul lumii, ci un început bun pentru alte sinoade odată la 5, 7 sau 10 ani, pentru că au apărut probleme noi”, a spus Patriarhul României.

 AGENȚIA DE ȘTIRI BASILICA

Aici puteți citi în serial despre Marele Sinod din 2016.

https://graiulortodox.wordpress.com/?s=marele+sinod

Acest serial conține materiale traduse în limba română din Ortodox Typos, ot[1]săptămânal care funcționează de 56 de ani și a fost condus de Părintele Marcu Manolis (1937-2010), îndrumătorul duhovnicesc al Uniunii Grecilor Ortodocși de pretutindeni(POE) și al ziarului Ortodoxos Typos (OT). Fiu duhovnicesc al Pr. Haralambos Vasilopulos, fondatorul POE și OT, s-a format în preajma Sfântului Porfirie, a Pr. Filotei Zervakos și a Pr. Iacov Tsalikis. Prieten al Sf.Iustin Popovici și al Sfântului Paisie Aghioritul. Duhovnic a mii de credicioși greci, români, ruși, americani, albanezi, polonezi, bulgari etc. Sfântul Porfirie, înainte de a trece la Domnul și-a trimis ucenicii la Părintele Marcu, el spunea că un om ca Părintele Marcu se naște o dată la 400 de ani. 

 

Anunțuri