Sinod-Cipru-homosexualitatea

Biserica Ortodoxă a Ciprului a propus mai multe amendamente, la textul „Relația Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”.

În acest sens a emis o declarație oficială, care reflectă poziția sa, înainte de sinodul pan-ortodox programat sa aiba loc, in aceasta luna, in Creta. Iată principalele amendamente:

– Biserica din Cipru consideră că Biserica Ortodoxă este „una, sfântă, soborniceasca si apostoleasca Biserică, ce si-a păstrat indisolubila unitatea in ‘credinţa dată sfinţilor’ (Iuda 1: 3).

– Biserica din Cipru consideră necesară dezvoltarea relațiilor cu Bisericile și confesiunile heterodoxe, „pentru a promova unitatea creștinilor într-una singură și nedespartită Biserică”.

Amendamente propuse la textul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”:

1. Se înlocuiește definiția termenului „alte Biserici și confesiuni creștine”, cu „alte Biserici non-ortodoxe și confesiuni creștine”;

2. La paragraful 13, in loc de „unitate ontologică”, se va folosi sintagma „unitatea credinței, Tainele și randuiala canonică”.

In plus, prevederile hotararii adoptate de reprezentantii Bisericii Ortodoxe  a Ciprului mai stipuleaza unele modificari de exprimare, la punctul 22 – unde se aduc lamuriri vizavi de reprezentarea turmei proprii, de catre fiecare membru al Sfantului Sinod – si la punctul 23 – unde sustin trimiterea la invataturile Sfintei Evanghelii, in locul celei de forma „credinta noastra”.

Sursa: http://sinodultalharesc.xyz/2016/06/07/biserica-ortodoxa-a-ciprului-amendamente-propuse-pentru-sinodul-panortodox/

Anunțuri