Putin și Assad model de președinți ortodocși

Președintele rus anunță că guvernul sirian și rebelii au ajuns la un acord privind încetarea foculuiimageresize

Siria: Coaliția care reprezintă opoziția anunță că susține acordul de încetare a focului (purtător de cuvânt)

‘Un eveniment s-a petrecut în ultimele ore. Nu doar că l-am așteptat de mult timp, dar am muncit mult pentru a ajunge aici’, a declarat Putin la o întâlnire cu miniștrii apărării și de externe, Serghei Șoigu și Serghei Lavrov.

‘Au fost semnate trei documente: primul este între guvernul sirian și opoziția armată pentru încetarea focului pe întreg teritoriul sirian’, a precizat liderul de la Kremlin.

Acordul de încetare a focului va intra în vigoare la miezul nopții de 29 spre 30 decembrie, potrivit armatei siriene, care a anunțat la rândul ei o ‘oprire totală a operațiunilor militare’.

Al doilea acord privește instituirea unor măsuri de verificare a respectării armistițiului, iar ‘al treilea document este o declarație de intenție (a părților implicate în conflict) pentru lansarea negocierilor de pace’, a mai indicat mai departe Putin.

El a anunțat de asemenea o reducere a prezenței militare ruse în Siria, subliniind însă că Rusia va continua ‘lupta împotriva terorismului internațional’ și va ‘susține guvernul legitim sirian’ în această luptă.

La rândul său, ministrul Șoigu a declarat că grupări în cadrul cărora luptă circa 62.000 de combatanți rebeli și care sunt ‘principalele forțe ale opoziției armate’ au semnat acordul de încetare a focului convenit cu regimul de la Damasc.

Șeful diplomației, Serghei Lavrov, a anunțat că au fost inițiate pregătirile pentru negocierile de pace în vederea soluționării conflictului sirian, tratativele urmând să înceapă în curând la Astana, capitala Kazahstanului.

‘Începem să pregătim împreună cu turcii și cu iranienii întâlnirea de la Astana’, a precizat Lavrov, după ce guvernele de la Ankara și Teheran s-au arătat dispuse să fie, împreună cu Rusia, garantele unui eventual acord de pace în Siria.

După anunțul președintelui rus, guvernul turc a precizat că acordul de încetare a focului în Siria nu privește și gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), prin urmare operațiunile împotriva acesteia vor continua.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Ana Maria Luca, editor online: Anda Badea)http://www.agerpres.ro/externe/2016/12/29/siria-presedintele-rus-anunta-ca-guvernul-sirian-si-rebelii-au-ajuns-la-un-acord-privind-incetarea-focului-14-08-24

Mesajul lui Erdogan, în urma acordului privind încetarea focului în Siria 

„Trebuie cu orice preț să nu ratăm această oportunitate. Este o oportunitate istorică”, a declarat președintele turc, în timpul unei conferințe de presă la Ankara retransmisă de televiziune, cu privire la acordul negociat de Turcia și Rusia și care urmează să intre în vigoare joi la miezul nopții (22:00 GMT). „Nu trebuie pierdută” această oportunitate, a insistat șeful statului turc, cu privire la acest acord, scrie Agerpres.ro.

Președintele turc a amintit că „organizațiile teroriste” sunt excluse din acord, adăugând că ofensiva Turciei împotriva grupării Statul Islamic (SI) în nordul Siriei va continua „cu aceeași hotărâre”.

După mai multe întrevederi în Turcia, susținătoarea rebelilor, între emisari ruși și reprezentanți ai insurgenților, președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi că guvernul de la Damasc și rebelii au ajuns la un acord de încetare a focului în Siria, iar Rusia și Turcia vor fi garanții acestei înțelegeri, urmând să fie lansate negocieri internaționale de pace. https://www.realitatea.net/mesajul-lui-erdogan-in-urma-acordului-privind-incetarea-focului-in-siria_2017292.html#sthash.0NogaI6l.dpuf

Daca nu erau “dictatorul” BASHAR AL-ASSAD si “rusii ticalositi”, acum nu mai era picior de ortodox in Siria / VIDEO: Presedintele sirian si sotia in vizita la copiii orfani de la Manastirea Saidnaya

Va amintiti?

Maica Domnului i s-a arătat președintelui Assad în Mănăstirea Saidnaya

Iata-l acum pe președintele sirian Bashar al-Assad și soția lui Asma in vizita la copiii orfani de la mănăstirea Saidnaya, duminică. La mănăstirea, Assad a fost întâmpinat de călugărițe și unii dintre cei cincizeci de copii orfani care locuiesc în prezent acolo.

http://theglobalherald.com/bashar-asma-assad-visit-orphans-at-ancient-saidnaya-monastery-at-christmas/155010/

Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/28/daca-nu-erau-dictatorul-bashar-al-assad-si-rusii-ticalositi-acum-nu-mai-era-picior-de-ortodox-in-siria-video-presedintele-sirian-si-sotia-in-vizita-la-copiii-or/

Mai multe despre dragostea lui  BASHAR AL-ASSAD față de popor și Biserica Ortodoxă

Anunțuri