Patriarhul Ilia a fost la un pas de a fi otrăvit, înainte de operație

230052

http://patriarchate.ge/geo/saqartvelos-sapatriarqos-gancxadeba-09-02/

Un preot ortodox georgian a fost arestat după ce poliția l-a acuzat de tentativa de otrăvire a patriarhului Georgiei, Ilia al II-lea.

Giorgi Mamaladze a fost reținut, vineri, la aeroportul din Tbilisi când încerca să urce într-un avion spre Berlin, unde întâistătătorul Bisericii georgiene aștepta pentru o operație la vezica biliară.

http://patriarchate.ge/geo/sapatriarqos-gancxadeba-13-02-2017/

Procurorul-șef al Georgiei a declarat că preotul Mamaladze avea în posesia sa cianură de sodiu. În declarația sa nu a dezvăluit ținta atentatului, dar primul-ministru a ordonat securitate sporită pentru Patriarh.

Mamaladze este directorul general al Centrului Medical Sf. Ioachim și Ana, din cadrul Patriarhiei georgiene, și, de asemenea, servește în calitate de șef adjunct al serviciului de management al proprietăților Patriarhiei.

El a fost acuzat oficial de tentativă de omor și a pledat nevinovat.

Biserica Ortodoxă Georgiană deține 80% din 4,5 milioane de locuitori ai țării și este recunoscută ca fiind conservatoare (antiecumenistă). Aceasta s-a retras din cadrul pseudo-sinodului de anul trecut (din Creta), deoarece a considerat documentele pregătitoare prea îngăduitoare cu non-ortodocșii, mai târziu respingând pseudo-sinodul și deciziile sale.

Patriarhul Ilia conduce Biserica Georgiei din 1977 și este apreciat că a contribuit major la refacerea statului georgian după câștigarea independenței față de Uniunea Sovietică. El a avut recent probleme de sănătate, fiind operat cu succes la vezică biliară în data de 13 februarie 2017.

Notă. ORTODOX Info

Vi se pare cunoscut scenariul? Dacă stăm să ne amintim cum au tot dispărut patriarhii tradiționaliști în ultima vreme, se pare că ecumeniștii folosesc aceleași metode. Bunul Dumnezeu a vegheat asupra patriarhului ortodox Ilia al II-lea și nădăjduim că îi va da mai mult curaj împotriva pseudo-sinodului din Creta.

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/02/14/patriarhul-ilia-fost-la-un-pas-de-fi-otravit-inainte-de-operatie/#.WKNrd_mLSqc

Alte surse consultate: 

http://patriarchate.ge/geo/

http://www.pravoslavie.ru/english/101011.htm

http://rustavi2.com/ka/news/67992

https://ria.ru/religion/20170213/1487782490.html

 

 

Anunțuri