Prima pagină

”TRANSPLANTURILE: donație sau crimă?”- Grecia 2013 – Conferință (articole)

 ”TRANSPLANTURILE: donație sau crimă?”

 Grecia 2013 

Conferință

„Nu este compartiment al vieţii, în care Hristos să nu-Şi fi spus cuvântul, cum e bine.” Părintele Ioan Iovan 1922 – 2008

Mic Antiretikon – Ce este erezia?

de Părintele Athanásios Mytilineos
Erezia nu este altceva decât interpretarea dogmelor prin intermediul raţiunii umane. Este, aşadar, încercarea omului de a înţelege cu mintea sa tainele Lui Dumnezeu. Şi, atunci când omul încearcă să înţeleagă cu mintea ceea ce nu poate fi înţeles, mai departe, vrea şi să clasifice aceste dogme. Vrea, adică, să înţeleagă logic ceea ce este dincolo de logică. În încercarea aceasta a lui, de a pricepe cu ajutorul raţiunii ceea ce este dincolo de limitele înţelegerii umane, în mod firesc, nu va putea să surprindă toate aspectele dogmei, şi va eşua. Iar aici apare erezia. Aşadar, erezia este rezultatul încercării omului de a înţelege în mod raţional Cuvântul Lui Dumnezeu, adică a descoperirii voii Lui Dumnezeu, căci, repet, descoperirea de la Dumnezeu este dincolo de înţelegere, de a pricepe cu mintea, este dincolo de logica noastră. De exemplu, Dumnezeu îi spune lui Avraam: ,,O să ţi se nască fiu, acum, la vârsta aceasta de 100 de ani”. Dacă ar fi gândit raţional, Avraam ar fi zis: ,,Oare, este cu putinţă să se întâmple asemenea lucru?”. Imediat ce va începe să treacă prin filtrul raţiunii aceste gânduri, va trage concluzia, în mod ,,logic”, că acest lucru nu este posibil: ,,Cum să fie cu putinţă aceasta, de vreme ce am ajuns la 100 de ani?”. Însă, atunci când va spune: ,,Eu nu pot pricepe cum se poate întâmpla acest lucru, dar, de vreme ce Dumnezeu spune asta, cred că se poate întâmpla, mă încred în Dumnezeu”, din acel moment nu se mai îndoieşte deloc. Dacă, însă, ar fi încercat să gândească ,,logic”, raţional, să nu se încreadă în cuvintele Domnului, sau să înţeleagă strâmb ceea ce Dumnezeu i-a spus, din acel moment s-ar fi expus şi el ereziei.

Toată conferința este tradusă  în limba română

o puteți citi facând clik pe teme

METAMOSXEVSEIS-PROSKLHSH-v3[1]

 ”Transplanturile: donație sau crimă?”

Centrul de Studii Patristice și Centrul misionar Enoméni Romiosýni, sub egida Sfintei Mitropolii a Pireului, în colaborare cu Sfânta Mitropolie a Glifadei, au organizat sâmbătă, 20.04.2013, între orele 16.00-21.00, la Stadionul ”Pace și Prietenie” din Pireu, conferința cu tema: ”Transplanturile: donație sau crimă?”

La conferință au participat în număr mare clerici și mireni, a transmis postul de televiziune INKA și au preluat diferiți youtuber-i greci. Conferința a fost deschisă de Mitropolitul Pireului, Înaltpreasfințitul Serafim, cu rugăciune și binecuvântare arhierească. Grupul psaltic «ἐν Ψαλτηρίῳ» a interpretat cântări ale perioadei liturgice actuale, din slujbele noastre de-Dumnezeu-însuflate. În continuare a adresat un salut și binecuvântare arhierească Înaltpreasfințitul Mitropolit al Glifadei, kir Pavlos, precum și moderatorul conferinței, Preacuviosul Arhimandrit Sarántis Sarántos, care a transmis salutul Protepistatului Sfântului Munte, Ghéronda Maxim Iviritul.

Au urmat saluturile din partea reprezentantului Centrului Enoméni Romiosýni, doamna Anghelikí Kapetaníou, și din partea reprezentantului postului de televiziune INKA, domnul Delintadákis.

În continuare au susținut comunicări, conform programului, următorii vorbitori:

Preacuviosul Arhimandrit Ioannis Kokákis, medic oncolog, cu tema:

Transplanturile: un pas înainte în știintă sau un Kaiádas știițific?/

Domnul Panaghiotis Kíkilis, medic nefrolog, Directorul Secției de Dializă a Spitalului din Kálymnos, cu tema:

Aspectul pozitiv al transplanturilor/

Domnul Emanuil Panagópoulos FACS, Profesor de Chirurgie, Director al Clinicii de Chirurgie a Spitalului ”Ágios Sávvas” din Atena, cu tema:

Mai este valabil astăzi conceptul de moarte cerebrala /?”

Domnul Athanásios Avramídis, cardiolog, Profesor de Patologie la Universitatea din Atena, cu tema:

Transplanturile și acordul prezumat

https://graiulortodox.wordpress.com/2014/03/04/182-transplanturile-si-acordul-prezumat-sau-donator-de-organe-in-pofida-vointei-sale-de-athanasios-v-avramidi-cardiolog-profesor-de-patologie-la-universitatea-din-atena-din-cadrul-coferintei/

Domnul Konstantinos Karakatsánis, Profesor de Medicină Nucleară al Facultății de Medicină a Universității din Tesalonic, cu tema:

”Moartea cerebrală și transplanturile de organe umane”.

https://graiulortodox.wordpress.com/2014/03/29/186-moartea-cerebrala-si-transplanturile-de-organe-umane/

Protopresviterul Ioánnis Fotópoulos, jurist și teolog, cu tema:

”Transplanturile: teze și antiteze”.

https://graiulortodox.wordpress.com/2014/04/08/187-transplanturile-teze-si-antiteze-de-preacuviosul-protopresviter-ioannis-photopoulos-din-cadrul-coferintei-cu-tema-transplanturile-donatie-sau-crima-grecia-2013/

Domnul Harálambos Ándralis, avocat, cu tema:

Consimțământul prezumat din punct de vedere juridic”.

https://graiulortodox.wordpress.com/2014/04/12/188-acordul-prezumat-in-transplanturile-de-organe-de-haralambos-andralis-avocat-material-prezentat-din-cadrul-conferintei-cu-tema-transplanturile-donatie-sau-crima/

Protopresviterul Konstantinos Stratigópoulos, teolog și economist, cu tema:

”Înșelări și minciuni cu privire la transplanturi. O abordare teologică.”

https://graiulortodox.wordpress.com/2014/05/02/190-inselaciuni-si-minciuni-cu-privire-la-transplanturi-de-protopresviterul-constantinos-stratigopoulos-din-cadrul-coferintei-cu-tema-transplanturile-donatie-sau-crima-gre/

Părintele Vasíleios Kokolákis, Secretarul Centrului de Studii Patristice a prezentat:

Concluziile-conferintei/

––––––––––––

ÎNTREBĂRI-RĂSPUNSURI (din cadrul coferinței cu tema ”Transplanturile: donație sau crimă?”- GRECIA 2013)

https://graiulortodox.wordpress.com/2014/06/27/207-intrebari-raspunsuri-din-cadrul-coferintei-cu-tema-transplanturile-donatie-sau-crima-grecia-2013/

Copyright

Aceste traduceri ne aparţin şi sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Traducerile apar cu numere de ordine (   1), 80), 126)…) sursa de proveniență, numele traducătorului x și în paranteze rotunde G.O.).

Ele pot fi preluate integral pe alte bloguri sau site-uri, dar nu pot fi preluate spre publicare în cărți, ziare, cotidiene, de mass-media fără un acord scris. Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii aceaste traduceri, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

•Toate materialele preluate de pe Graiul Ortodox (G.O.) trebuie să fie însoţite de indicarea sursei în felul următor: Sursa: Graiul Ortodox şi apoi inserarea link-ului exact pentru redirecţionarea către materialul în cauză.  Materialele ce reprezintă exclusivitate nu pot fi reproduse sub absolut nicio formă.

•Niciun material al G.O. nu poate fi vândut, folosit pentru comercializare/publicitate sau folosit în scop promoţional chiar dacă are ca si gazdă bloguri sau site-uri.

•Niciun material nu poate fi folosit în programe (tv, radio etc.), articole scrise/on-line sau în publicaţii scrise/on-line care defăimează G.O.

•G.O. îşi rezervă dreptul exclusiv de a cere ştergerea/eliminarea imediată a oricărui material al său aflat pe un format extern.

Anunțuri

2 comentarii (+add yours?)

  1. 207) ÎNTREBĂRI-RĂSPUNSURI din cadrul coferinței cu tema ”Transplanturile: donație sau crimă?”- Grecia | Graiul Ortodox
    Iun 27, 2014 @ 10:51:23

  2. Colegiului Medicilor. CARDURILE DE SĂNĂTATE VOR DEVENI OBLIGATORII DOAR DUPĂ CE SE FINALIZEAZĂ DISTRIBUIREA ACESTORA. Vasile Astarastoae:„Un card este un instrument periculos pentru societate“ | Graiul Ortodox
    Noi 11, 2014 @ 01:12:49

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: